Moje první lásky přehled

Moje první lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92138/moje-prvni-lasky-92138.jpg 4 131 131

Povídkový soubor Moje první lásky patří k nejčtenějším knihám Ivana Klímy. Milostné zážitky mladých lidí autor líčí s jemnou ironií, ale také s hlubokým porozuměním.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje první lásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

IVANA0123
03.10.2022 4 z 5

Dojemné a poetické příběhy o hledání lásky. Příběhy jsou psány zvláštním zastaralým až melodickým stylem. Hlavně klasické rozhovory jsou nahrazovány popisem rozhovorů jakoby z pohledu třetí osoby, což je hodně neobvyklé. I přes tento osobitý styl se mi knížka četla dobře. Rozhodně se k tomuto autorovi ještě ráda vrátím. 4.5*
(10/22)

AnnaPanulis
15.04.2021 4 z 5

Knížku jsem četla kvůli referátu, ale byla mi doporučena učitelem češtiny. Rozhodně to za mě nebyla knížka na jedno posezení. Mnohem více mi vyhovovalo, když jsem si přečetla vždy jen jednu povídku a nechala ji třeba i pár dní uležet. Lépe jsem se pak vyznala v posloupnosti děje.

Některé příběhy mě sice ne tak úplně bavily, ale jiné mi přišly za to mnohem zábavnější. Dívky mi ne vždy sedly, kolikrát to byly velmi zvláštní osobnosti, ale s hlavním hrdinou jsem si povětšinou rozuměla. Měla jsem k němu blízko věkově a chápala jsem i jeho pohnutky. Líbil se mi kontrast hluboce dumajícího hrdiny a jednoduchých lásek.


PeťkaW.
23.03.2017 4 z 5

Krásně poeticky napsané dílko, které se čte skoro samo. Líbí se mi provedení, které popisuje skutečně ty dětské lásky, až po ty skoro dospělé. Najde se tu spousta milých vět, ale i hodně vět moudrých, nad kterými stojí za to se pozastavit a trochu o nich popřemýšlet. Kdybych ale měla být naprosto upřímná - po týdnu nebudete vědět, o čem povídky jsou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tři desítky nových eknih zdarma ke stažení

22.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moje první lásky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených209x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených10x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit3x