Moje cesta k pravdě přehled

Moje cesta k pravdě https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63865/moje-cesta-k-pravde-63865.jpg 5 4 4

Život v netušených souvislostech, kniha plná úvah o možnosti existence Boha, tímto problémem se autor zabývá z hlediska filozofie vědy.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje cesta k pravdě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

palladium
12.05.2023 4 z 5

Autora potkalo zcela nečekaně prožití absolutna, byl zarytý skeptik a ateista. V knize líčí svůj pohled na fungování jsoucna a vesmírného nevědomí (Boha) a svou objevenou víru v Boha, jak se z nemocného vědce stal v sedmdesáti zdravým věřícím. Ačkoliv autor všude možně říká, že existenci Boha dokazuje, já to v jeho díle nevidím. Resp. dokazuje jeho existenci svými zážitky, ale to je pouze svědectví. Nějaký jednoduchý opakovatelný test, díky kterému je to prostě jasné a nebude nutné věřit, bude to vědění, to nemá. A nebo to nechápu. Autorovo vyjadřování je takové zmatené, skáče mezi tématy. Je to zajímavé svědectví, ale asi by bylo třeba ho potkat osobně a zažít třeba uzdravení (které se v jeho přítomnosti dělo) a pak by člověk řekněme prožil důkaz, stejně jako autor. V knize je také pěkné svědectví stavu české psychiatrie v devadesátých letech.

micha-ella
10.08.2017 5 z 5

Velmi zajímavá knížka filosofických úvah. Autor byl později považován za duševně nemocného, ale on sám byl přesvědčen, že jeho zážitky jsou pravdivé.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moje cesta k pravdě v seznamech

v Přečtených4x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x