Moje cesta k lamům přehled

Moje cesta k lamům https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313602/mid_moje-cesta-k-lamum-ztz-313602.jpg 5 48 48

Podnázev: Buddhové střechy světa. Na konci šedesátých let se vypravili Ole a Hannah Nydahlovi na svatební cestu do Nepálu. Tam poznali 16. Karmapu, hlavu linie Karma Kagjü, který jim předal učení Diamantové cesty. Jejich cesta se zároveň stala setkáním kultury Východu a Západu. 16. Karmapa je požádal, aby nauky Diamantové cesty šířili na Západě a sloučili ze dvou tak rozdílných kultur to nejlepší. Lama Ole dodnes založil téměř 300 center (k datu vydání knihy, pozn. vydavatele) linie Karma Kagjü pod přímým vedením Gjalwy Karmapy, nyní 17. inkarnace Thaje Dordže. V Mojí cestě k lamům Ole Nydahl přibližuje atmosféru prvního setkání s naukami a učiteli Diamantové cesty. Zároveň svým svěžím a originálním stylem přibližuje účení lidem ze Západu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje cesta k lamům. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Metroušek
03.10.2021 3 z 5

Duchovní cestopis, na kterém si cením upřímnost podobnou vlastnímu životopisu Daniela Reeda. Za Nydahlem stále cítím silné ego, a docela by mě zajímalo, jak se něho a podobné své následovníky dívá Buddha Šákjamuni.

Miky88
04.04.2019 5 z 5

Zajímavá kniha, která popisuje cestu Oleho a Hannah k buddhismu. Znám lidi, kteří jsou buddhisti a zažili podobné věci jako oni, i když v mnohem menší míře. Takže i když je možné, že některé prožitky byly "přiovlivněny" důsledkem konzumace drog, tak pořád je obdivuhodné, že se s pomocí buddhismu z tohoto "drogového světa" dostali ven.
Zároveň bylo zajímavé číst o životě v Tibetě a okolních světch, stejně jako o lidech jako byl 16. Karmapa, Kalu rinpočche a Cečhu rinpočhe. Pro mě jako pro nebudhismy byla kniha velmi zajímavá a našla jsem v ní i poučení.


karlo
12.01.2016 4 z 5

Spíše cestopis a deník o tom, jak se Ole dostal k buddhismu. Psané celkem čtivě, měl jsem občas problém se odtrhnout, dokreslující fotky.
Jen autor se tímto diskredituje a od své verze buddhismu mě úspěšně odradil. Popisuje naprosto nereálné zážitky a vydává je za skutečná vidění / znamení - bez ohledu na užívání drog. Byl to v podstatě feťák, pašerák a dealer.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moje cesta k lamům v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x