Mise na planetě přehled

Mise na planetě https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536867/bmid_mise-na-planete-66257212e4abc.jpg 4 48 48

Mise na planetě série

1. díl >

Ostřílený vojenský důstojník odhalí smrtící spiknutí na vzdálené, válkou zmítané planetě. Váleční hrdinové před důchodem nejsou obvykle posíláni do dalekých končin Galaxie kvůli rutinnímu vyšetřování. Proto když plukovník Carl Butler přijme žádost svého starého a vlivného přítele, ví, že jde o něco zásadního – něco, o čem zdaleka neví všechno. Syn nejvyššího radního se ztratil v akci na základně Kappa, vesmírné stanici obíhající válkou zdecimovanou planetu. Mladý poručík byl zraněn a evakuován – ale neexistuje žádný záznam, že by kdy dorazil do polní nemocnice. Plukovník Butler záhy zjistí, že základna Kappa je labyrintem slepých uliček a sabotáží: velitelka nemocnice něco tají, velitel zvláštních operací nikdy neodlétá z planety, svědkové se ztrácejí, radarová data mizí a na planetě číhá mimozemský nepřítel. Butler nemá jinou možnost než sestoupit na povrch nepřátelského světa – někdo totiž válečnou zónu využívá jako zástěrku svých zločinů. Plukovník se jen musí vrátit zpět živý…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Témbr
Originální název:

Planetside , 2018


Interpreti: Libor Hruška
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mise na planetě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Kobalt
29.04.2024 4 z 5

Příjemné čtení na nedělní odpoledne, děj ubíhá rychle a ještě rychleji je tu konec. Vyšetřování zde nejčastěji vypadá jako souboj s armádní byrokracií nebo jako sbírání informací, ze kterých by se snad mohlo vyklubat něco použitelného. A čekání. Na nové informace, na průlom, na povolení, na lidi, ... To je asi to nejrealističtější pojetí práce v armádě. Málokdo mluví pravdu a každý tu má své vlastní zájmy, které musí hájit. Třeba svůj krk a kariéru. Plukovník, který by v této chvíli už měl být v důchodu, který dostane volnou ruku a rozkaz ať situaci vyřeší, se tady stává divokou kartou. Protože vyšetřování zmizení prominentního důstojníka není tak jednoduché jak se zdá a stopy se plazí všude po vesmírné stanici i okupované planetě.

Malarkey
26.04.2024 4 z 5

Žánr vesmírná detektivka jsem za ta léta již párkrát potkal a musím říct, že vyšetřovat ve vesmírném prostředí nebo na jiné planetě otevírá hodně skrytých možností a když se to dobře napíše, nemůže to čtenáře zklamat.

A ano, je dost reálné tuto knihu vnímat jako další z epizody vesmírné variace na JAG. Jenže je to epizoda zábavná, vtipná, napínavá a akční. A ve všech ohledech z pozice knihy napsaná čtivě. Takže za mě spokojenost a když budu moct, do druhého dílu se s chutí pustím.


soupik2012
21.04.2024 audiokniha 5 z 5

Po přečtení anotace k této knize, mě neodradilo ani poměrně nízké hodnocení, které tato kniha zatím má. A bylo to velice šťastné rozhodnutí. Na začátku jsem si myslela, že budu sledovat klasickou detektivku, pouze zasazenou do prostředí vojenské vesmírné armády. Ale s postupem času, se příběh stává klasickou military střílečkou, naštěstí se zajímavým a věrohodným dějem. Příběh nepostrádá správně gradované napětí, záhady a tajemství a docela šokující a rozhodně nečekaný závěr. Knize dávám poctivých 4,5. Audioknihu velice dobře načetl pan Libor Hruška. Ovšem těsně ke konci je jedna drobná technická vada, která můj celkový dojem lehce pokazila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (16. týden)

18.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mise na planetě v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených3x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x