Mise Haiti: 5 měsíců s Lékaři bez hranic přehled

Mise Haiti: 5 měsíců s Lékaři bez hranic https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184916/mise-haiti-5-mesicu-s-lekari-bez-hr-184916.jpg 5 258 258

Představte si hádanku: Máte Haiťana s otevřenou zlomeninou holenní kosti, 4 ocelové hřebíky, karbonovou trubku, manuální vrtačku a na 15 minut k dispozici anesteziologa, abyste toho pacienta opravili. Jaký bude váš postup? Anebo: Jste nazí ve společných sprchách, kde teče jenom studená voda, a spolu s vámi je tam ještě tarantule a jedovatá ropucha… Co uděláte? Z původních deníků publikovaných formou on-line blogu jsme poskládali knihu, jejíž čtenářské ohlasy a pozitivní kritika přišly dříve, než byla vydána. Téměř každodenní zpravodajství z druhého konce světa bavilo autorovy přátele a kamarády doma v České republice. V reakci na ohlasy čtenářů vznikl nadčasový příběh ze dvou misí Lékařů bez hranic na Haiti z let 2010 a 2012. Kniha je psána uvolněným stylem, který na jednu stranu popisuje reálie humanitární mise po ničivém zemětřesení a práci Lékařů bez hranic v zemi, kde je doktorů jako šafránu, z druhé strany však odlehčenou formou a někdy až naturalisticky přibližuje čtenáři každodenní život v projektu, který je na hony vzdálený životnímu standardu, na jaký jsme v Evropě zvyklí. Kniha je určena nejen zdravotníkům, ale také široké veřejnosti. Všem, které baví cestovat, učit se, poznávat, pomáhat anebo jakkoli jinak překračovat hranice.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mise Haiti: 5 měsíců s Lékaři bez hranic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

ZuzanaZ83
22.02.2024 3 z 5

Velmi zajímavá kniha o tom, jak strašně dobře se tu máme. Protože na Haiti je to úplně jiný svět....

První polovina vyprávějící o první misi, se mi četla hůře. Nejsem lékař a na mě tam bylo hodně odborných termínů. Ale chápu to, šlo především o zápis pro "zapisovatele". Druhá část už byla skvělá.
Pan doktor, stejně jako všichni v organizaci Lékaři bez hranic, jsou pro mě hrdinové.

Noisette73
22.10.2023

Nehodnotím, zaprvé to nejde protože tohle je život a za druhé kniha ke mě přišla ve špatnou chvíli, kdy řeším vleklé zdravotní potíže a doufám, že i tak bude vše v pořádku, ale bojím se neboť to přišlo v nejméně vhodnou chvíli, snažím se, ale být pozitivní. :D Ale číst o utrpení druhých a doktorech se mi teď nechtělo. Ale obdivuji pana doktora a určitě se ke knížce vrátím v lepší dobu.


brabofka
13.01.2023 5 z 5

Haiti voe. Tak to prostě chodí. Obdivuji toho člověka. Začala jsem již zprávou z Jemenu. V porovnání s tou knihou je znát že měl už něco napsáno a tímto Haiti, že začínal. Nicméně to vůbec není na škodu. Zde si ještě mohl dovolit psát více v detailu a také na fotkách je to vidět. Za mě 5*. Banik pi*o, Banik pi*o všem. Hough.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mise Haiti: 5 měsíců s Lékaři bez hranic v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených398x
ve Čtenářské výzvě76x
v Doporučených24x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst165x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech4x