Mischling přehled

Mischling https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305246/bmid_mischling-di8-305246.jpg 4 361 361

Píše sa rok 1944 a do koncentračného tábora Osvienčim prichádzajú židovské dvojčatá Perla a Staša s matkou a so starým otcom. Dostanú sa do rúk neslávne známeho doktora Mengeleho, „anjela smrti“, ktorý na nich a na ostatných dvojčatách vykonáva neľudské experimenty. Perla po čase zmizne a Staša žije nádejou, že predsa len ostáva nažive. V plnej nahote tu vystupuje krutosť nacistického tábora, dozorcov, no aj vzájomná pomoc medzi väzňami. Osvienčim napokon oslobodzuje Červená armáda, väzni sú slobodní, putujú zničeným Poľskom, ale aj na tejto ceste na nich striehnu nástrahy, pri ktorých ide o život. Osudy oboch sestier tak môžeme sledovať aj po skončení vojny, keď sa v povojnovom Poľsku snažia nájsť jedna druhú. Tento pútavý a mimoriadne ľudský príbeh nie je zbytočne sentimentálny, vďaka čomu obludnosť nacistického režimu vystupuje ešte výraznejšie.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Mischling , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mischling. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (103)

ZiPur
03.07.2022 2 z 5

První polovina, která zachycuje svět a propojení dvojčat je výborná. Druhá část se mi četla hůře, pro mne umělé dodávání symbolů/symbolických událostí a včleňování dovysvětlujících faktů a faktografických dat, které rozbíjí příběh, jakoby se autorka snažila do příběhu včlenit vše.

Audrina
26.05.2022 5 z 5

Čekala jsem, že kniha bude řešit pouze válečnou situaci, mnohem víc mě ale potěšilo, že kniha rozebírá události, které se udály po válce.
Bylo nesmírně zajímavé, jak autorka pracovala s lidským utrpením, a jak vykreslila myšlenkové pochody mladých dívek.


Artep25
28.04.2022 4 z 5

Mně se způsob psaní moc líbil .Vytvářelo to velmi zvláštní a silnou atmosféru děje a určitě víc podtrhovalo tu beznaděj a sílu hrůz ,která se děla v Osvětimi.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mischling v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených443x
ve Čtenářské výzvě103x
v Doporučených28x
v Knihotéce253x
v Chystám se číst409x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech9x