Mírové dílo Adolfa Hitlera přehled

Mírové dílo Adolfa Hitlera
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276925/bmid_mirove-dilo-adolfa-hitlera-5OD-276925.jpg 4 12 12

Publikace českého čtenáře na pár desítek stránkách stručně a přehledně seznamovala s významnými kulturními, architektonickými, dopravními, volnočasovými, průmyslovými a vědeckými díly jednoho národa, vybudovanými během krátkého mírového období nacionálněsocialistického zřízení. Autor knihy se ptá, zda mohl mít Adolf Hitler vůbec zájem na tom, toto v rekordně krátkém čase vykonané „mírové dílo“ kvůli válečným podmínkám nejen ohrozit ve svém pokračování, ale především jej vystavovat riziku úplného zničení válkou. Dr. Kapp s pomocí obrazového materiálu ilustruje objem této prospěšné práce, určené užitku co nejširších vrstev německého obyvatelstva, a zároveň polemizuje s nepřátelskou propagandou, líčící Hitlerovo Německo ve světle agresivního militarismu.... celý text

Kniha se podle Databáze knih neslučuje s pravidly demokratické společnosti. Ačkoliv její existenci neschvalujeme, vyšla legálně, takže jsme se rozhodli ji zde ponechat.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mírové dílo Adolfa Hitlera. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Adam144778
27.02.2023 4 z 5

Tato velmi krátká kniha poslouží hlavně těm, kteří už rázně odmítli demokratickokomunistický výklad dějin o době v letech 1933-1945 a chtějí objevit skutečnou pravdu. Bohužel lidem, kteří o národněsocialistickém Německu už trochu něco ví, nepostačí přibližně třicet stran popisujících pokroky a výstavbu Německa až příliš obecně. Na druhou stranu - je pochopitelné, proč autor nadále fakta nerozvádí. Němci v té době viděli vzkvétat svou zemi na vlastní oči, podrobně nic popisovat nepotřebovali. Velkou radost mi udělaly obrázky (kterými je kniha hojně zastoupená) uměleckých děl a staveb. Přečíst celou knihu, která je v dnešní době už raritou (!), bude člověku trvat nanejvýše hodinu. Pak si sami říkáte, že vlastně to, o čem kniha pojednává, bychom uvítali u nás všemi deseti.

topi80
01.02.2019 3 z 5

Vskutku vypečené dílo. Bylo by zajímavé nechat si na chvíli velkého vůdce vymazat z paměti a přečíst si to bez znalosti toho, že Adolf zrovna nebyl tím, kdo by snil o věčném míru. A pak si ty znalosti o Adolfovi nechat do hlavy vrátit a otevřít ústa šokovaným překvapením. Rozhodně ale doporučuji ke čtení. Člověk pak získá zdravou nedůvěru k takovým těm vzletným frázím o tom, že nám někdo z Bruselu posílá peníze, co se nám jen díky osvícenému mezinárodnímu vedení podařilo vybudovat, jak se nesmíme nechat strhnout ze správné cesty a jak si máme dávat pozor na ty, kteří tyto výdobytky vzešlé z budování lepší eurospolečnosti zpochybňují. Ony se totiž všechny cesty do průšvihu projevují ve svých agitacích úplně stejně (mám např. přečtený i další skvost "Hovořili jsme se soudruhem Stalinem".


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mírové dílo Adolfa Hitlera v seznamech

v Přečtených13x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit3x

Autorovy knížky

Rolf Kapp
německá
2013  82%Mírové dílo Adolfa Hitlera