Miluj jej voľnosť přehled

Miluj jej voľnosť https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395536/bmid_miluj-jej-volnost-2wC-395536.jpg 4 510 510

Jedného dňa namaľujem dokonalý západ slnka – len musím zohnať správne slová. Atticus vo svojej zbierke Miluj jej voľnosť zachytáva esenciu veľkých okamihov aj romantiku všednosti s priam dojímavou pokorou. Prvý pohľad novej lásky, neskrotná sloboda ženskej duše, spievanie spolu s rádiom počas nočnej jazdy autom alebo prchavý pôžitok z kvalitnej whisky. Pozoruje, nachádza a spája v pár výstižných riadkoch to, čo nás v živote najviac povznáša i ťaží, vkráda sa nám do myšlienok a prebúdza v nás dobrodruha.... celý text

Literatura světová Poezie
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

Love Her Wild , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Miluj jej voľnosť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (134)

sgjoli
05.05.2024 4 z 5

Od autora jsem četla jeho knihu Tma mezi hvězdami, která se mi líbila. A i když se mi "Tma" líbila o trochu víc, tak i "Láskou ji nespoutáš" hodnotím vysoko.
Byť název může naznačovat, že se tu autor věnuje primárně lásce, otevírá tu i téma života obecně. Co je to naplněný život. Jak vypadá, co od něho chceme, co naopak nechceme. Jaká je láska, co nám přináší, co v ní vidíme, co díky ní prožíváme.
Kolikrát to jsou zachycené momentky a střípky, které jsou na první pohled malé, ale ukazují ty malé věci, které dělají život výjimečným. Autor tu zachycuje myšlenky o lásce a životě, které člověku přinášejí podněty k zamyšlení. Pravda, ne všechno mne zaujalo, ale u některých myšlenek jsem se zastavila, musela se více zamyslet a jednotlivé tety si opoznámkovat svými postřehy. Jak do knih obvykle nepíšu, tak zrovna u poezie to poručuju a píšu si své myšlenky a dojmy. A tady jsem si pár věcí poznamenat musela... To samé u Rupi Kaur, kterou jsem četla před touto knihou. Od toho ale poezie je, aby člověka nutila přemýšlet, interpretovat, vnímat své dojmy.
Nakonec 4 hvězdy a jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla.

SSTknihy
30.01.2024 4 z 5

"Kouzlo poezie spočívá v tom, že ji objevíme, když je nám jí třeba."
Co k tomu víc dodat. Jednoduché básně, často na hraně citátu, samostatné myšlenky nebo jen pocitu sestaveného do jedné věty. Nemusíte to číst od první do poslední stránky, můžete jen listovat, vracet se k již přečtenému, přemýšlet nad novým významem. První část nazvaná LÁSKA je asi neprocítěnější a nejpravdivější, ale věřím, že každý si tu najde to, co zasáhne jeho duši nejhlouběji. Ideální knížka na noční stolek.


Peace
27.12.2023 3 z 5

"Bála se výšek,
ale mnohem víc
se bála,
že nikdy nevzlétne."

Nebylo to špatné, ale čekala jsem mnohem víc..

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Miluj jej voľnosť v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených672x
ve Čtenářské výzvě174x
v Doporučených56x
v Knihotéce216x
v Chystám se číst231x
v Chci si koupit96x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

láska poezie

Autorovy další knížky

Atticus (p)
kanadská
2018  81%Láskou ji nespoutáš
2019  78%Tma mezi hvězdami
2020  81%Pravda o zázracích