Milovaný vůdce přehled

Milovaný vůdce https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249867/bmid_milovany-vudce-249867.jpg 4 118 118

Kniha, která vám dá nahlédnout do zákulisí Severní Koreje. Dosud žádný příslušník severokorejské elity nepopsal tak detailně vnitřní fungování tohoto totalitního státu a jeho propagandistického aparátu. Čang Čin-song měl coby severokorejský oficiální básník báječný život. S potravinovými příděly (i když země procházela těžkým obdobím hladu), s povolením cestovat, s přístupem k přísně cenzurovaným informacím a k samotnému Kim Čong-ilovi se zdálo, že bude mít v Pchjongjangu zajištěn bezstarostný život. Ten měl ovšem vzít rychle za své poté, co se ztratila přísně zakázaná kniha, kterou půjčil svému příteli. Kniha Milovaný vůdce se stala záhy mezinárodním bestsellerem, ve kterém autor zachycuje nejen život v Severní Koreji, ale i svůj neuvěřitelný útěk na svobodu. „Pozoruhodný příběh o boji o přežití.“ - New York Post „Trhák, který změní nazírání světa na tuto záhadnou zemi.“ - Der Spiegel... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: ekniha , CPress
Originální název:

Dear Leader: Poet, Spy, Escapee - A Look Inside North Korea , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milovaný vůdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

vodovodnice
06.05.2024 4 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou a i když jsem v minulosti četla několik knih o KLDR, tak si troufám říct, že jsem celkem v obraze a tak mi knihy jako: "Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR" od Niny Špitálníkové, už nestačí, protože "plují hrozně po povrchu" a vlastně se z této knihy nic nedovím.
Tím jsem chtěla říct, že tato kniha: Milovaný vůdce je skvělá, dozvěděla jsem se zase dost nového, zajímavého a i příběh útěku byl dramatický.
Někdy jsem se trochu ztrácela, když hlavní hrdina vysvětloval "pavouky " jak fungují některé složky vlády, to jsem se musela zastavit a trochu si "pavouka" prostudovat, abych se zorientovala.
Ale jinak je podle mne knížka skvělá, čtenář se zde hodně dozví a také je to z jiného "soudku" než jako od: turisty v KLDR; utečence z pracovního tábora; utečence z nižší třídy nebo "odborníka na KLDR", který v KLDR nikdy nebyl.

Knížka je velmi zajímavá a ke konci má spád a čte se svižně.

Crozz
18.11.2023 4 z 5

I když místy trochu težkopádné čtení, ve finále velmi detailní a pěkně čtivé. I když jsou knížky o Severní Koreji celkem podobné, takhle se liší tím, že jí popisuje uprchlík strany práce. Takže trochu jiné zážitky ze života v Severní Koreji.


Ujfi1
29.12.2022 5 z 5

Výborná výpověď o zřízení v Severní Koreji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Milovaný vůdce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených167x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených10x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst119x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x