Milovala som Pabla a nenávidela Escobara přehled

Milovala som Pabla a nenávidela Escobara https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362235/bmid_milovala-som-pabla-a-nenavidela-esc-ZqC-362235.jpg 3 54 54

Skutočný príbeh neuveriteľnej lásky. Virginia Vallejová úprimne a pravdivo opisuje udalosti, ktoré sa čoskoro premenil na príbeh hrôzy a pomsty. V odvážnom, drsnom, očarujúcom a dekadentnom rozprávaní odkrýva informácie o Pablovi Escobarovi, jeho intimnom živote aj o zločinoch, ktoré neboli odhalené. Opisuje vznik kokaínového priemyslu, Escobarov legendárny zmysel pre korupciu a teror a vzťahy medzi jeho obchodom a karibskými diktátormi, kolumbijskou vládou minulého štvrťstoročia a americkou tajnou službou. Po rozchode s Escobarom v roku 1987 a najmä po jeho smrti roku 1993 sa Virginia Vallejová stala spoločensky nežiaducou osobou. Po prečítaní tohto jedinečného príbehu si čitatelia môžu urobiť vlastný úsudok o živote, ktorý Virgiania prežila najprv ako dieťa vnímajúce svet so široko otvorenými očami, potom v hlbokej láske a obdive k odvahe Pabla Escobara a jeho veľkorysosti k najchudobnejším a potom v konečnom štádiu ich vzťahu v absolútnej nemohúcnosti zastaviť hroziacu vojnu medzi Escobarom a svojou krajinou a čoraz silnejším konkurenčným kartelom Cali. Virginia, ktorá spojila svoj život s politicky nekontrolovateľným, skorumpovaným, vraždiacim mafiánom, vášnivým milencom a kokaínový kráľom rozpráva príbeh smrteľnej lásky, závratného bohatstva a nezmyselného násilia.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Amando a Pablo, odiando a Escobar , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milovala som Pabla a nenávidela Escobara. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Imis
06.03.2023 4 z 5

I když se o toto téma nezajímám a neviděla jsem ani seriál, tak mě kniha bavila hlavně z pohledu psychologie. Ke konci bylo již trošku nepřehledné proč koho Escobar unesl nebo zabil, protože tam bylo opravdu hodně pro mě neznámých jmen, ale bylo jasné, že byl schopen pro svou záchranu udělat v podstatě cokoliv. A autorka se snažila popsat i souvislosti, takže základný přehled člověk nikdy neztratil. Je pravda, že pro člověka, který nezná tuto část historie Kolumbie může být kniha trochu těžko stravitelná kvůli orientaci v různých organizacích a postavách, ale i přesto to bylo zajímavé čtení.

Čenichnaknihy
12.09.2021 3 z 5

Co na tom seriálu Narcos všichni mají? Zkusíme tuhle biografii a uvidíme. Tak nějak jsme uvažovali, když jsme si knížku pořizovali. Šli jsme do toho s tím, že o Escobarovi víme pouze to, že to byl asi nejznámější narkobaron a skončil s kulkou v hlavě.

Průšvih je v tom, že televizní reportérka, milenka Escobara Virginia Vallejová vypráví příběh tak, jako by čtenář měl bezchybný přehled o kolumbijské politice 80. let. Spousta jmen politiků, fakt a událostí vás pak zbavují energie, kterou pár povedených historek vytváří.

Přečtete si tom, jak mafián získal prostřílené auto legendární dvojice lupičů Bonnie a Clydea, nebo jak používal káru Jamese Bonda, které umělo pouštět i slzný plyn. Ale jinak? Trochu zmatek a nuda.

Nicméně, pokud jste fanoušci seriálu a knížku jste četli, nebo se na ni chystáte, určitě dejte vědět, jak jste si ji užili. Je dost možné, že právě vám se bude líbit.


mykes.m
13.02.2021 1 z 5

V seriálu Narcos je autorka vykreslována jako silná žena která vlastně Pabla využívá ke svojí popularizaci a kontaktům. V knize se ona sama vykresluje jako bohyně které leží u nohou jak Escobar tak celá Kolumbie. Nevím, kniha spíše popisuje jejich "randíčka" a to jak na ní chtěl narkobaron dělat údajně dojem. Pokud čekáte knihu co se bude opírat o historická fakta a odkreje vám mysl a osobnost jedné z nejvýraznějších osobností konce 20. století, tady nehledejte. Samé dialogy jak Virginii někdo chválí a obdivuje a jak si spolu s Pablem užívali nezměrné bohatství a pohodu. Až si říkám, kdo je vlastně cílová skupina této knihy. Pro lidi co se zajímají o historii Escobara tam nic zajímavého není a jako romantika pro ženy je to zas úplně suché. Mám dojem, že si to autorka napsala sama pro sebe aby až bude staršího věku, mohla si stále připomínat že kdysi byla NĚKDO.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (6.11. - 19.11.)

07.11.2017


65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Milovala som Pabla a nenávidela Escobara v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech2x