Milosrdné přízraky přehled

Milosrdné přízraky https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410777/bmid_milosrdne-prizraky-C3C-410777.jpeg 3 55 55

„Cvičení válečníci zabíjejí nahlas. My zabíjíme potichu. A přesně tak lovíme bestie.“ Frey touží po životě, o kterém se budou vyprávět ságy a skládat písně. Jenže je členkou nechvalně proslulé starodávné ženské sekty, která přežila vzestup i pád království. Členky sekty jsou obchodnicemi se smrtí, odsouzené k tomu, aby křižovaly Vorselandem a za bídnou odměnu zabíjely staré nebo nemocné lidi. Jejich metody jsou tiché, ba dokonce milosrdné, ale kamkoli je jejich putování přivede, tam jejich dýky vyvolávají napětí. Frey a její skupina — Ovie, Runa a Juniper — už jsou kupčením se smrtí unavené a sní o lepším životě. Takže když Frey zaslechne, že na severu řádí bestie, uvědomí si, že její likvidace jim skýtá šanci na slávu a bohatství. Její skupina se během putování bude muset vyrovnat se samotářskými čarodějnicemi a čelit bezohledné královně Červené vrby. Na jejich úspěchu nebo selhání závisí osud všech žen.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Boneless Mercies , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milosrdné přízraky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Šárušš
28.01.2024 3 z 5

Knihu jsem dostala k jedněm Vánocům od bratra. Líbila se mi její obálka, jelikož tíhnu k vlkům, ale jinak mi trvalo velmi dlouho se k ní dostat a říct si, že si ji opravdu přečtu. Nakonec mě příběh Frey celkem dost bavil. Byl napsaný celkem zvláštním stylem, ale neuráželo mě to.

KTera
08.08.2021 5 z 5

Knihu jsem zakoupila v akci a nic moc od ní neočekávala. Příběh mě pohltil, putovala jsem spolu s Milosrdnými přízraky všude kam je to zaválo. Pochmurný příběh plný smrti ale i naděje. Za mě doporučuji.


tomas9591
01.04.2021 3 z 5

Od knihy jsem měl jen lehká očekávání, ta se však naplnila.

Autorka pracuje s poměrně jednoduchým příběhem, jehož zápletka působí jednoduše, taky možná jednoduchý je, ale pořádně ho propracuje!

Máme tu velké množství postav, těch hlavních je pět a v průběhu knihy poznáváme spoustu dalších, které po cestě potkáváme. Každá z nich měla duši a svůj charakter, nebyly vůbec ploché a měly příběh.

Celkový nálad Milosrdných se mi líbil.

Autorka vytvořila nový svět, který měl propracované kořeny a působil velice stabilně. Vytvořila nové kultury, vše své.

Myslím, že by byla schopná psát sáhodlouhé fantasy.

Tleskám za design, obálka, kapitoly, vše.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Milosrdné přízraky v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

2019  69%Milosrdné přízraky