Milenci na jednu noc přehled

Milenci na jednu noc https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78709/milenci-na-jednu-noc-78709.jpg 3 84 84

Společným tématem příhod, které jsou obsaženy v tomto knižním výboru je nikoli jen láska samotné, ale zejména zvláštní situace, v nichž se milostný pár ocitá. Zprvu všední situace se dramatizuje a propuká někdy v téměř hororové rozuzlení, vyvolávající pocit ohrožení, strachu či úzkosti. Takto nás zrcadlově staví do postavení, kdy si uvědomujeme křehkost našich životních osudů a křižovatky, v nichž se můžeme ocitnout.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Milenci na jednu noc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Modrásek16
02.07.2022

Čteno do ČV a vůbec mi to nesedlo.

DaNDee
29.03.2022 5 z 5

Za první povídku o vysoké škole a menze 5*. Jakoby se to odehrávalo na mně známých místech, pro ve mě známých situacích...
Koneckonců, jak říká spisovatel Jan Stejskal v rozhovoru pro nakladatelství Gorgona: "Někdy léčí i jen obyčejný příběh."


anonymní.Ilja
26.01.2022 3 z 5

Musím přiznat, že kdyby se kniha skládala jen z první povídky, byl bych mnohem spokojenější. První povídka byla velice zajímavá a nádherně napsaná. Všechny tři povídky byly velice podmanivé, ale druhé dvě byly za mne až příliš ... ani nevím jaké slovo použít. Zejména prostřední povídka se sestává převážně z repetetivní neutěšené současnosti prolínající se s abstraktní nerealitou, což vyvolává zajímavý emoční podklad, ale vše se v něm tak nějak pro mne utopilo. Poslední byla zajímavá ale relativně krátká, takže než jsem se stihl naladit na tu podivnou vlnu nezvyklého stylu, zmizela. Doporučit mohu, protože si myslím, že většina knih stojí za přečtení a čtenáře obohatí, ale víc než 3 hvězdy si netroufnu dát.

všechny komentáře

Související novinky (1)

37 nově přidaných eknih zdarma

23.05.2020


Citáty z knihy (1)

Zhasne a posadí se do houpací židle a tu ji napadne, že láska je vlastně jako život, člověk ví, že skončí špatně, že skončí příliš brzy, že není naděje v jeho trvání a přece jej žije; a člověk tedy miluje - jako žije - s touhou po trvání a bez naděje na trvání, miluje se zavřenýma očima a s úzkostí, která prolíná štěstí, a nemyslí a nechce myslet.


Kniha Milenci na jednu noc v seznamech

v Přečtených152x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených1x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x