Mezi špatnými lidmi přehled

Mezi špatnými lidmi https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125844/bmid_mezi-spatnymi-lidmi-TF2-125844.png 3 4 4

Dvě povídky z carského Ruska. První líčí život "špatných" lidí, kteří se živí krádeží a žebrotou. Malý hrdina - hoch z "dobré rodiny" pocítí však k těmto lidem sympatii, poněvadž pozná, že mají daleko více solidarity i smyslu pro přátelství než ti t. zv. "dobří" lidé. - Druhá povídka - Daremné město - je obrazem sibiřského Glazova, kde si Korolenko odbýval svou trestaneckou lhůtu.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

В дурном обществе (V durnom obščetvě) , 1885


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi špatnými lidmi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

eraserhead
29.04.2021 4 z 5

Dvě rozsáhlejší povídky/novely, jedna ještě v podstatě v povídkovém formátu. Titulní MEZI ŠPATNÝMI LIDMI je krásný pohled na dětství a jeho přehlížení mezí a hranic. Realisticky, s lehkou příměsí romantična, pohled na stavovské rozdíly nejen mezi lidmi ale i mezi městem a předměstím. Svým způsobem dojemný a smutný příběh, který dokáže mile a vřele naplnit. DAREMNÉ MĚSTO je několik veselých, komických i smutných příběh z jednoho místa v různém čase. Jak je u této edice zvykem, hodně dobré čtení.

žlučníkář
22.10.2019 2 z 5

DYCKY RUSKO!!! Zima, bahno, vlhko, bída, hlad, vodka, smrt, hloupost a umírání dětí jsou oblíbený tagy pro tuhle knížku, kterou můžete zabít jedno odpoledne u kafíčka, nebo něčeho ostřejšího. Jsou v ní dvě povídky, ta první se jmenuje stejně jako celá knížka.

Město je plný chudáků, podivínů, povrchních lidí a zase chudáků. Mezi nima bloumá synek od soudce. Zatoulá se do opuštěný kaple, kde potká dva malý špindíry a zjistí, že všichni podivíni a chudáci žijou ve zdejším podzemí jako v nějakym skvotu. Soudcovskej synek je rád, že má nový kámoše, ale neví, co na to řekne taťka, kterej je učiněnej antihoumles. Jenže jak ti kámoši jsou chudý, tak nemaj instagram a on je musí sledovat osobně. Tu a tam jim něco donese, tu a tam tam někdo dodejchá a všechno nakonec odnese čas.

Druhá povídka se jmenuje Daremné město. O Daremnym městě se tam píše hned zkraje darmo mluvit a tak bych to asi nechal.

Nebylo to úplně nejhorší, ale zas tolik mě to taky nenadchlo. Plus týhle knížky vidim v tom, že má jenom pár stránek.


lampernaqui
18.07.2017 3 z 5

Útlá knížka obsahuje dva příběhy, z nichž ten první zabírá většinu stránek a pojednává o životě malého kluka, který se čirou náhodou seznámí s žebrajícími dětmi a jejich společenstvem. Zjistí, že si vydělávají i jinou činností. Je mu mezi nimi dobře, otázkou ale je, co na to jeho otec, který je místním soudcem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mezi špatnými lidmi v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst3x