Město stínů přehled

Město stínů
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214155/mid_mesto-stinu-214155.jpg 4 114 114

Kulturní město poznamenané válkou Tajemství emigrantky z východu s velkou jizvou na tváři Mladá žena, která tvrdí, že je ruská velkovévodkyně Chytrý bezostyšný brutální vrah Detektiv hnaný smyslem pro spravedlnost i touhou po odplatě Hrůzu nahánějící politická uskupení,...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Město stínů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Becca_
21.01.2023 5 z 5

Tohle je přesně ta kniha, kterou si buď zamilujete nebo odložíte.
V knize je vylíčeno několik absurdních situací vzhledem k historickým faktům. Já na tu hru přistoupila a neskutečně si to užila. Nečekala jsem od ní nic, ale dostala jsem mnoho. Konec mě dojal a moje duše byla uspokojena.

freesty
26.09.2022 4 z 5

Zajímavá knížka. Ze začátku mě nějak nechytla, ale pak to bylo víc a víc zajímavé a napínavé. Byla jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne a dopadlo to překvapivě.


trudoš
18.08.2019 3 z 5

Tohle je zcela jiné čtivo, než středověké případy lékařky Adélie Aguilarové. Není to jen prostředím, které popisuje pochmurnou atmosféru Berlína v letech 1920 až 1933, ale i uspořádáním příběhu samotného. Ten se zaměřuje na dvě linie - spornou identifikaci Anny Andersonové s princeznou Anastázií z rodu Romanovců a detektivní pátrání po neznámém vrahovi, jež jí pravděpodobně usiluje o život. Samo o osobě zajímavé téma, jen kdyby jej Ariana Franklinová neroztáhla na bezmála pět set stran. Pátrání po zabijáku je totiž pomalé a plné překážek, které hrdinům do cesty staví politické prostředí, což ovšem zápletku spíše zdržuje, než zatraktivňuje. Odhalování skutečného osudu carské dcery je pak lehce průhledné a na můj vkus trochu zbytečně sklouzává do osidel prvoplánové romance. Nerad bych však autorce upíral cit pro autentičnost. Její vize předválečných časů je dokonalá a to tak, že je vám jednotlivých protagonistů (těch dobrých i zlých) málem až líto, kam až je doba a okolnosti dohnaly.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Město stínů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených173x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených18x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x