Měsíční zahrady přehled

Měsíční zahrady https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494331/mesicni-zahradyTQZxIa-hlD-.jpg 4 924 924

Malazská Kniha padlých série

< 1. díl >

Malazská říše povstala z malého ostrovního království a na ostří mečů i magie vybudovala impérium, jakému není rovno. Nekonečné války spolu s vnitřními rozbroji jsou však vyčerpávající a říše začíná upadat. Dokonce i Paliči mostů, kdysi elitní sapérská jednotka malazské armády, upadli v nemilost. Císařovna ale vládne tvrdou rukou a poslušnost si vynucuje skrze Spáry, své děsivé asasíny. Nyní upřela svůj zrak na Drúdžistán, poslední ze Svobodných měst v Genabakis. Ten vzdoruje vojskům říše už čtvrtý rok, hlavně díky zvláštním spojencům. Nad městem se vznáší nebeská pevnost Měsíční kámen a sami obyvatelé si kladou otázku, kdo jsou záhadní Tiste Andii, kteří v ní žijí spolu se svým pánem. Pohár trpělivosti Malazské říše přetekl. Císařovnina pobočnice přichází zlomit Darúdžistán, i kdyby to znamenalo vzkřísit něco, co mělo zůstat navěky pohřbeno. Poslední zbylí Paliči mostů pronikají přímo do obleženého města, aby rozběhli vlastní smělý plán. Ze stínů se však vynořují další zlověstné síly a noví i zapomenutí bohové se chystají vložit do hry.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , Planeta9
Originální název:

Gardens of the Moon , 1999


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíční zahrady. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (194)

Zmitko.m
21.05.2024 5 z 5

Tahle kniha byla teda síla. Totálně rozsáhlý svět, neuvěřitelné množství postav, děje a zápletek. přiznám se bez okolků, než jsem se jakž takž v příběhu začal orientovat a zjistil, kdo je kdo, na čí straně je a pod, byla pryč skoro polovina knihy. Přesto pro mě byla velmi zajímavá, právě tím množstvím rozličných postav, jejich úmysly, snahou a vlastnostmi. Takovouto fantasy jsem ještě skutečně nečetl. Má nejoblíbenější postava? Jednoznačně pobočnice Lorn :-)

Maki21
20.04.2024 4 z 5

Tahle kniha pro mě byla opravdová výzva, upřímně fantasy téma není mou nejoblíbenější kategorií ale jelikož v mých kamarádských kruzích tato kniha "frčí" říkala jsem si že jí musím taky přečíst. Jsem příjemně překvapená, čekala jsem složitou literaturu která mě nebude bavit (což některé části splňovaly), ale většinou to byl zajímavý děj, celkem pochopitelný a závěr propojil všechny dějové linky. Zároveň je v knize načrtnuto pokračování. Jediné co musím vytknout je přemíra postav (všechny si zapamatovat je vážně nadlidský úkol) a moc mi nedává smysl slovníček na konci knihy. Mě nic nevysvětlil takže jsem ho nakonec ani nepoužila.


Gordonlord
17.04.2024 odpad!

"Vysoká škola dospělé high fantasy"?

Za mě obří zklamání. Základní děj je naprosto fádní válečný konflikt. Spisovatel píše neskutečně nepřehledně a ještě k tomu v hádankách. Všechny postavy mluví v hádankách. Má to působit neskutečně chytře a komplexně, ale na mě to působí jen jako zmateně napsaná podprůměrná fantasy, která si hraje na přechytralé veledílo. Absolutně nelze pochopit žádné souvislosti děje, dokonce jsem nebyl schopen ani pořádně porozumět psanému textu. - autor se evidentně na každém řádku snaží čtenáře přesytit nevysvetlenými názvy, pojmy a událostmi, které bez kontextu nedávají smysl a nejspíše mají podnítit čtenářovu snahu proniknout do podstaty věci. To se tedy u mě vůbec nepovedlo.

Jako jedna ze skutečně mála fantasy knih, zůstává Eriksonova nabubřelá spatlanina nedočtena.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších knih (21. týden)

02.06.2022


Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022


Citáty z knihy (32)

Jaký to vítr se otřel o naše smysly?


Nejlepší plány fungují uvnitř jiných plánů a jen pořádný úskok je ten pravý. Nejtěžší je zatajit, co se chystá.


Společnost je místo, kde se rodí tyranie - těla i ducha.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Měsíční zahrady v seznamech

v Právě čtených66x
v Přečtených1 320x
ve Čtenářské výzvě59x
v Doporučených121x
v Knihotéce672x
v Chystám se číst938x
v Chci si koupit210x
v dalších seznamech8x