Mesačné údolie přehled

Mesačné údolie https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284792/mid_mesacne-udolie-Plc-284792.jpg 4 56 56

Román Jacka Londona. Hlavnými hrdinami sú Billy a jeho družka Saxon, ktorí sa ťažko pretĺkajú životom v meste Oakland, preto sa rozhodnú pre zdravý voľný život v prírode. Putujú neznámymi krajinami, hľadajú a nachádzajú najrozličnejšie zamestnania, pričom sa obohatia zážitkami a skúsenosťami, ktoré využijú, keď nájdu vysnívané Mesačné údolie...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Epocha (SK)
Originální název:

The Valley of the Moon


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mesačné údolie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Leona333
15.10.2023 3 z 5

,,I mistr tesař se někdy utne..."

A to platí podle mě i u této knihy, jinak mého oblíbeného autora. Prostě tam bylo té sladké romance, okázalé ideologie... a šťastného konce, až nějak moc.
Škoda, protože tenhle pán, jinak psal fakt dobře...

Winoga
17.01.2023 3 z 5

Když jsem si přečetl Měsíční údolí, pochopil jsem, proč byl Jack London pravidelně vydáván v Sovětském svazu. Druhá, vnitřní část knihy, je vylíčením stávky v Oaklandu a jsou tam dobře popsány motivy jednotlivých postav a jejich postoj ke stávce. Třetí část je pak dle mého mínění nvodem, jak se vytrhnout z nuzných městkých podmínek a nastartovat novou kariéru na venkově. Možná to byl v té době opravdu potřebný návod mnoha nezaměstnaným či pracovníkům s mizernou mzdou.
Kniha má taky dost autobiografických rysů. Vždyť v Měsíčním údolí na popsaném místě sám Jack London s manželkou žil. Sám sebe pak London popsal v knize jako postavu chlapce, který rybaří v zálivu a stráví se Saxon jeden den.


manka71
22.06.2022 3 z 5

Pro mne nejslabší kniha od Jacka Londona, kterou jsem četla, určitě se k ni nebudu vracet. Co mne zaujalo, byl pohled na Indiány ještě před sto lety, běloši si vůbec nepřipouštěli, že oni jsou ti vetřelci a že původní obyvatelé jen brání svou zemi, pro ně to byli jen vrazi, kteří jim brání v získání dalšího území pro farmy. Bohužel zde také London ukazuje přístup nových Američanů k půdě, jen vyždímat a jít dál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mesačné údolie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst27x
v dalších seznamech2x