Měsíční píseň přehled

Měsíční píseň https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25302/bmid_mesicni-pisen-ASH-25302.jpg 4 1153 1153

Mercedes Thompsonová série

< 1. díl >

První díl volně navazující série Mercedes Thompson. Vlkodlaci můžou být nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě – Mercy Thompsonovou. Mercy má za souseda vlkodlaka, v autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi, její bývalý šéf je gnóm. Ale ani Mercy není úplně normální… a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu. Vychutnejte si pořádný nářez, který na vás v knize čeká. Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky… A unést mu dceru byla osudová chyba.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Moon Called , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Měsíční píseň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (163)

Nuttelka
03.05.2024 audiokniha 4 z 5

Moc povedený úvod do světa Mercy a já se vrátila do svých "mladých" let, kdy mě uchvátilo Stmívání :-) Vlkodlaci, upíři, čarodějky.. to je moje a věřím, že tato série mě určitě bude moc bavit.. jen doufám, že v audiu se postupně vydají všechny díly.. Anita Krausová je výborná interpretka a o to víc si s ní knihu užívám..

Vjeerus
14.01.2024 5 z 5

Tak tahle kniha byla opravdu překvapení roku. Při pohledu na obálku jsem nabyla dojmu, že to bude nějaká laciná a naprosto předvídatelná poloeroťárna s prvky fantasy a plná klišé, ale nakonec se z knihy vyklubal skrytý poklad na poli urban fantasy.
Hlavní hrdinka zaujme hned na začátku svým racionálním přístupem, kdy si uvědomuje co a kdo je a že je občas potřeba zatnout zuby a podřídit se, aby vypjatou situaci nezhoršila. Se svým sarkasmem a pěknou dávkou sebeúcty proplouvá světem nejen lidí, ale i nadpřirozených bytostí.
Autorka vymyslela perfektní svět, kdy vzala klasická fakta o fantasy bytostech a dala jim k tomu výrazné osobní charaktery, takže pak tolik nezáleží, zda jste vlkodlak, nebo ne, ale jestli jste prostě povahově vůl a nebo dobrák a jak se se svým darem (či prokletím?) naučíte fungovat.
Po dějové stránce je kniha také jedno velké wow, protože se opravdu stále něco děje, až jsem měla pocit, že příběh snad neobsahuje jedinou nudnou vycpávku. A co víc, tolik překvapivých zvratů a momentů jsem nečekala a stále nemůžu uvěřit tomu, jak nás autorka přelstila hned na začátku seznámením s postavou, kterou jsem považovala za budoucí hlavní, a pak jí odsunula do pozice jednoho dílku obří skládačky.
Poslední plus je, že se autorka vyhnula klasickému padouchovi, který má prostě jen zlý plán na ovládnutí světa a jen tak ho potřebuje při závěrečným souboji vyzvonit minimálně hlavní postavě dřív, než ji zlikviduje. Zde naopak dostaneme spoustu dedukčních schopností a nepřítele-dobráka, co to vzal jen za špatný konec.


Senza Jenka
28.09.2023 4 z 5

Jo, tak tohle se četlo samo. Mělo to spád i překvapivé zvraty. Jen ta zápletka s únosem Adama byla strašně překombinovaná.
K anotaci - Zee není gnóm, ale (údajně) gremlin - i když si myslím, že i s tímto označením autorka (nebo překladatelka?) nakládá velmi volně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Měsíční píseň v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených1 763x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených195x
v Knihotéce512x
v Chystám se číst408x
v Chci si koupit83x
v dalších seznamech21x