Medicína založená na důvěře přehled

Medicína založená na důvěře https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162763/medicina-zalozena-na-duvere-162763.jpg 4 2 2

Moderní odborná lékařská literatura je plná termínů jako holistická medicína, medicína personalizovaná, komplexní, psychosomatická, behaviorální, biografická, na pacienta orientovaná zdravotní péče, narativní medicína, medicína založená na důkazu, bio-psycho-sociální přístup k pacientovi, systémový přístup atd. Autoři v textu této knihy hledají důvody příchodu těchto „nových“ medicín. Publikace se věnuje historickému kontextu, jazykovým pastem, psychosomatickým teoriím, preventivní medicíně, způsobům poznání a poznávání v kontextu postmoderní filozofie, metodologii výzkumu, stavu současné medicíny. Jako základní a univerzální vykládací a interpretační princip je v knize využíván příběh (autoři vycházejí z vlastní sbírky čítající přes 1000 příběhů o stonání). Tímto textem se obracejí především k budoucím zdravotníkům, zdravotnickým manažerům či pacientům ve snaze ukázat jim oblasti medicíny, o kterých možná nevědí, a nabídnout jim jakousi mapu terénu, v němž se zdravotník a pacient pohybují.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medicína založená na důvěře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

mariannnka
01.02.2016 4 z 5

Kniha je psana takovou "ucebnicovou formou", kterou odlehcuji skutecne pribehy, kterych je v knize pomerne dost. Dle meho zaujme spise nekoho, koho oblast zdravotnictvi, vyzkumu, EBM atd.blize zajima.

muchomurka
23.06.2013 4 z 5

Kniha mě velmi překvapila, čekala jsem suchou odbornou teorii, ale teorie je zde doplněna a doložena příběhy z praxe, které ji ozvláštní a doplní, činí ji čtivější a srozumitelnější hlavně pro laiky.
Knihu doporučuji přečíst jak laikům, tak i odborníkům a pracovníkům v lékařských a příbuzných oborech. (Jak by to usnadnilo mnohé v této oblasti, např. vztahy mezi zmíněnými skupinami, omezení různých nedorozumění, omezení očekávání zázraků apod.)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Medicína založená na důvěře v seznamech

v Přečtených2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x

Autoři knihy

Hana Konečná
česká, 1961
Danica Slouková
slovenská, 1951
Tonko Mardešic
česká, 1955