Medicína doby kamenné přehled

Medicína doby kamenné https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431923/bmid_medicina-doby-kamenne-73R-431923.jpg 3 10 10

Na svůj dnešní pokrok v lékařských vědách jsme hrdí. Existuje však bezpočet svědectví prehistorického léčebného umění, jež se při srovnání s naší dobou rozhodně nemusí stydět. Například ve starém Egyptě existovaly rituály, z nichž se vyklubaly zákroky moderní urgentní medicíny. A něco podobného ovládali i původní obyvatelé Kanárských ostrovů. Na lebkách z doby kamenné jsou patrné vývrty, jaké se dnes používají k nasazení elektrod mozkového stimulátoru, a u několika exemplářů dokonce i stopy perfektně zahojených transplantátů. Odkud však pochází toto revoluční vědění, jež bylo aplikováno už v šerém dávnověku?... celý text

Literatura naučná Historie Záhady
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Steinzeit – Medizin


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medicína doby kamenné. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

cukrovka
24.11.2021 2 z 5

Z knížky jsem byla dost zklamaná. Místo vědeckých informací o medicínských metodách v době kamenné, nám autor předkládá spekulace o mimozemských civilizacích, které naše předky instruovali.

hu_87
26.04.2021 3 z 5

Celkem zajímavá knížka, která ale mohla být o hodně zajímavější, nebýt autorovo tendencí se neustále opakovat a číst o trepanaci na zhruba 50 stránkách. Potenciál a téma to bylo dobrý, alespoň jsou v knížce ale některé ilustrace/fotografie pro lepší představu. Z knihy si toho ale odnáším méně, než jsem čekala, tohle téma je dost poutavé a bohužel v autorovo podání je poutavé o dost méně.


Metlos
19.02.2021 1 z 5

Pro mne dost zklamaní, pod názvem jsem čekal odbornou knihu o tom jak starodávné civilizace prováděli operace, které provádíme dnes. Bohužel jsem dostal knihu o tom že za vším stojí mimozemšťani. Autor je asi trošku paranoidní a vidí zelené mužíčky i tam kde nejsou. Ne že by jeho teorie nebyli zajímavé, toto téma mám také rád, ale co je moc to je moc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

01.03.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Medicína doby kamenné v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit3x