Mechová víla přehled

Mechová víla https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474512/bmid_mechova-vila-Yns-474512.jpg 4 28 28

Mechové víly jsou docela maličké. Člověk je snadno přehlédne. Žijí v lese a pečují o mech. Aby se naučily, jak to v lese chodí, musí do školy. Stejně jako děti. A stejně jako děti ve škole občas zlobí a neposlouchají, co říká slečna učitelka. Najdou se dokonce i dny, kdy se jim do školy vůbec nechce! Jenže co se stane, když malá Mia nedává pozor a ještě se rozhodne zkrátit si cestu ze školy přes nebezpečnou slunečnou mýtinu? Milý a poučný příběh o tom, jak se víla mechová nikdy nechová, je určen začínajícím čtenářům od 5 let.... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Mechová víla , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mechová víla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Luciluc
11.02.2024 4 z 5

Knížka čtená dceři. Autorku nám doporučila paní knihovnice, výjimečně se totiž stalo, že mi žádná z vystavených knih ne a ne padnout do oka. Později jsem zjistila, že jsme od Daniely Krolupperové už jednu knihu četly - Jak kouzlo do houslí vklouzlo. Tentokrát jsme si půjčily rovnou tři a začaly jsme Mechovou vílou. Jedná se o krátký příběh psaný velkými tiskacími písmeny z edice „začínám se čtením“, která je speciálně vytvořena pro úplné čtenářské začátečníky a je vhodná i pro genetickou (hláskovou) metodu čtení. Knížka je určena pro děti od pěti let a obsahuje sedm krátkých kapitol na cca padesáti stránkách, takže je přečtena během chvíle. Co musím vyzdvihnout jsou ilustrace Ivony Knechtlové, vlastně díky nim mě kniha zaujala. Příběh je jednoduchý, s ponaučením (jak to dopadá, když člověk nedává ve škole pozor). Škoda, že nebyl více popsán život mechových víl (nebo alespoň více o hlavní hrdince příběhu, víle Mie) a děj se spíše točil okolo školy. Ani já jako dospělá jsem neznala rozdíl mezi bolehlavem a andělikou, takže nějakou „přidanou hodnotu“, pro nás čtení mělo. Jen ty věci kolem školy mi úplně „neseděly“.. ale jinak hodnotím kladně, 4,5 * a těšíme se na Mizící hmyzíky.

irca3468
16.02.2023 3 z 5

Překrásné ilustrace, ale děj bohužel 5 letou čtenářku nezaujal, a knížkou jsme se protrápili na konec.
Velká písmena jsou určena čtenářům tzv "genetickou metodou".


Monida
09.02.2023 5 z 5

Zajímavý děj a akorát dlouhý pro děti a jejich pozornost. Jediné, co bych změnila, jsou velká písmena (viz komentář níže). Moc chválím ilustrátorku Knechtlovou za její překrásné dílo!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mechová víla v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech5x