Meč pánů z Velhartic přehled

Meč pánů z Velhartic https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231948/bmid_mec-panu-z-velhartic-231948.jpg 4 10 10

Meč série

1. díl >

Hlavními hrdiny knížky Meč pánů z Velhartic jsou jedenáctiletý Jakub Šimek a stejně stará Anežka Bušková, jejíž prapředci byli rádci a komoří Karla IV. Jakub je sice ve Velharticích na letních prázdninách tak trochu omylem - kvůli zapomnětlivosti svého táty, ale vůbec mu to nevadí. Hodlá totiž na velhartickém hradě vypátrat číše, ze kterých pili Karel IV. s Buškem z Velhartic. To, co nejdřív vypadá jako příjemná letní zábava, přeroste v dobrodružství, do kterého zasáhnou i aktéři staletí starého příběhu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Meč pánů z Velhartic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Turlogh
01.08.2022 4 z 5

Vcelku povedené historické dobrodružné povídání o příběhu dětí, které bojují s temnými o magický meč. Snad jen ti temní z toho vycházeli trochu nejasně až zmatečně, to by chtělo ještě trošku promyslet, přišli mi takoví hodně nepřesvědčiví, řekl bych. Howgh.

Galadwen
24.08.2016 3 z 5

Za mně průměr, už jsem četla o dost lepší a napínavější dětské knihy. Myslela jsem podle anotace, že to bude dobrodružství s prvky historie, ukázalo se, že je to spíš lehce střižené historickou fantasy (což mi nevadí, ale zápletka mi připadala trochu nedotažená). Devítileté dceři se ale moc líbilo.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Meč pánů z Velhartic v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x