Čas zrady přehled

Čas zrady https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422274/bmid_cas-zrady-aC2-422274.jpg 5 63 63

Meč a Koruna série

< 3. díl >

OSLAVOVANÝ A OBÁVANÝ. Barbarossa na cestě k samému vrcholuV třetím svazku velkého eposu o Barbarossovi autorka představuje zářivou osobnost této významné historické postavy ve všech jejích aspektech: jako charismatickou, cílevědomou, ale k nepřátelům nemilosrdnou. Líčí nejen Fridrichův vzestup na císaře, ale přibližuje nám i osudy žen té doby, které se navzdory své nerovnoprávnosti ve společnosti snažily prosadit či si alespoň zachovat svou důstojnost.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Schwert und Krone. Zeit des Verrats , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas zrady. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

Bedřich63
02.03.2023 5 z 5

Pro hodnocení tohoto dílu si vypůjčím některé věty z mého hodnocení předchozích dvou dílů, protože nemám co měnit a stále se jedná o vynikající sérii. No a co je nového? Nový král, později císař, je ještě více nesmlouvavý ke svým knížatům, vévodům, rytířům a poddaným než jeho předchůdci.
Opět se potkáváme s velmi čtivým stylem psaní, spoustou historických postav a událostí, no a samozřejmě pěkně propracovanými příběhy těchto lidí. Kniha velmi dobře přibližuje životní podmínky ve 12 století ve vévodstvích a markách na území dnešního Německa a neustálý boj krále, vévodů a markrabat. Životní podmínky té doby pro člověka žijícího v Evropě dnes jsou nepředstavitelné.
Spousta osob, vzájemné vazby mezi rody, odkazy na minulost a připomínky předchozích osudů si vyžadují plnou čtenářovu pozornost. Velmi jsem ocenil přiložené mapky a rodokmeny význačných rodů.
Autorka píše velmi poutavě, jednotlivé kapitoly jsou velmi přehledné a uvedené jednoznačnými nadpisy. Historie mě baví, takže je jasné, že si nenechám ujít pokračování.

hanzmb
04.08.2022 5 z 5

Tahle série nemá chybu. Jestli jsem minulému dílu chtěl dát 6, tak teď určitě 7*. Autorka mě zcela vyvádí z míry. Z důležitých postav z poloviny 1. dílu je jich najednou většina ze hry. Nevím, jestli to byl od počátku záměr, ale tohle si může dovolit jen opravdu špičkový autor. Závidím Němcům, to se jim to nenásilně studují národní dějiny. A u nás pořád jen omíláme Lucemburky,


hankapimi
30.03.2022 5 z 5

Všechny ty boje, souboje a války v boji o moc a bohatství mají mého favorita v postavě Dietricha, který svému císaři Fridrichovi odpřísáhl věrnost a poslušnost. Ale zároveň apeloval na to, že je vždycky lepší urovnat spor vyjednáváním. Zachrání to lidské životy, úrodu, vesnice. hrady a stojí to mnohem méně než válka... A platí to i v dnešních pohnutých časech ...Plný počet a velká poklona paní Ebert !

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čas zrady v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených6x
v Knihotéce140x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x