Mé šťastné hvězdy - Paměti z Hollywoodu přehled

Mé šťastné hvězdy  - Paměti z Hollywoodu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184893/me-stastne-hvezdy-pameti-z-hollywoodu-184893.jpg 4 4 4

Hollywood byl místem, na kterém jsem měla pocit, že mohu uskutečnit cokoliv, po čem zatoužím, protože poskytoval, více než jakékoliv jiné místo na zemi, příležitost stvořit si svoji vlastní realitu. V průběhu čtyř desetiletí a prostřednictvím více než čtyřiceti filmů se Shirley MacLaine stala jednou z nejzářivějších hvězd Hollywoodu. (paměti z Hollywoodu)... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Pragma
Originální název:

My lucky stars


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mé šťastné hvězdy - Paměti z Hollywoodu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Harry
31.12.2016 4 z 5

Jedna z hvězd Hollywoodu napsala své zážitky z místa, kde měla pocit, že může uskutečnit cokoliv, po čem zatouží a popisuje, co tam během několika desítek let prožila. Pro normálního českého čtenáře a milovníka filmů je to velice zajímavá kniha, i když nemusí být vždy "v obraze".

Tess.96
12.02.2016 3 z 5

Byli tam nějaké kapitoly, které mě opravdu zajímali, například kapitola o natáčení filmu Cena za něžnost, ten film zbožňuji a překvapilo mě všechno, co tam Shirley o natáčení popsala. Jenže taková kapitola o mafiánech nebo o mužích, které milovala a o kterých jsem v životě neslyšela mě vůbec nezaujali, pro mě tohle téma nebylo zajímavé.


kleozpatra
03.01.2016 3 z 5

Shirley MacLaine je má oblíbená herečka a na její vzpomínky jsem byla moc zvědavá, ale ač se považuji za velkého filmového fandu, nudila mne množstvím neznámých jmén (i přes množství známých - Sinatra, Mitchum, Lemmon, Taylorová, Streisandová, Hopkins, Nicholson, Montand ... ) a tak si říkám, že člověk, který zná jen Cenu za něžnost nebo Byt, bude velice brzo se čtením hotov. Shirley totiž o svých lidech od filmu píše s přesvědčením, že je musí znát každý. Na druhé straně vidím plus v zajímavém úseku o politické angažovanosti, to jsem o ní netušila (je velkou fanynkou ezoteriky, ale to je asi zase v jiné knize), setkání s Fidelem Castrem a nadšení pro bratry Kennedyovy. Závěr věnuje úsměvnému zamyšlení nad celou tou hollywoodskou přecitlivělou čeládkou. K slabšímu hodnocení přispívá nepříliš fundovaný překlad.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mé šťastné hvězdy - Paměti z Hollywoodu v seznamech

v Přečtených5x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x

Autorovy další knížky

Shirley MacLaine
anglická, 1934
1997  80%Na tenkém ledě
1993  90%Tančit ve světle
2002  75%Mé šťastné hvězdy - Paměti z Hollywoodu