Matýsek přehled

Matýsek https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165569/matysek-3dX-165569.jpg 5 4 4

Vtipný příběh o králíčku Matýskovi a jeho zahnutém oušku, kvůli kterému se mu ostatní králíčci smějí. Pro čtenáře od čtyř let.

Pro děti a mládež Pro nejmenší
Vydáno: , Amulet
Originální název:

Rikki , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Matýsek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Osice
15.07.2020 5 z 5

„Existují tlustí králíci a hubení králíci, velcí králíci a malí králíci, chytří králíci a hloupí králíci, čistí králíci a špinaví králíci, králičí kluci a králičí holčičky – a všichni mají dlouhé uši.
Matýsek měl taky dvě dlouhé uši, jenomže...“

Už jistě tušíte, že je měl jiné než ostatní králíci:-) Jinakost vzbuzuje pozornost. Matýsek na vlastní kůži zažije posměch a vymýšlí nejrůznější řešení, jak si od jinakosti odpomoci. A řešení jsou to vskutku originální a opravdu úsměvná. Jenže Matýskovi do smíchu není ani omylem.

Pecka. Líbí se mi, jak se autor popasoval s daným tématem. Co myslíte, přijde na závěr čtenáři očekávaná a předvídatelná omluva? Nepřijde. A tím si mě tento belgický autor získal. Originální, vtipné a přesto vřelé. A k tomu pěkné ilustrace. Co víc si přát?:-)

Knížečka má malý formát, vejde se mi do kabelky, tak jsem ji před týdnem vzala dětem s sebou na naši pravidelnou návštěvu chirurgie (dcera měla zlomenou nohu). Ještě jsme ji neměli přečtenou, ale dcera na základě obrázků o příběhu živě vykládala nějaké cizí paní v čekárně:-) … Doporučuji. A na nás už doma čeká pokračování.

vakuloid
21.07.2014 5 z 5

Malá, útlá knížečka o Matýskovi, hezký poučný příběh.......Jedna z nejoblíbenějších knížek našich dětí, pravidelně si ji půjčujeme z knihovny (už deset let :). Jedna z knížek, které chceme mít doma.....


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Matýsek v seznamech

v Přečtených8x
v Doporučených1x
v dalších seznamech1x