Kočka v botách přehled

Kočka v botách https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15663/kocka-v-botach-15663.jpg 4 58 58

Matthew Hope série

< 7. díl >

Je 22:40. Prudence Markhamové zbývá pět minut života. Snad to i tuší. Snad proto si bere film, na jehož střihu celý večer pracovala, s sebou. Pak pečlivě kontroluje zařízení studia, zapíná poplašné zařízení, zamyká a vydává se ztemnělou ulicí na nedaleké parkoviště ke svému autu. Ve 22:45 Prudence Markhamovou kdosi zezadu probodl. Policie nevěří dlouho na verzi o neznámém pachateli. Motiv, nedostatek alibi, všechno miří k jedinému podezřelému. A tak se Carlton Barnaby Markham ocitá za mřížemi pro podezření z vraždy své manželky. Když poukazuje na důkaz, který by mohl prokázat jeho nevinu a poskytnout vodítko ke skutečnému pachateli, policie bez zájmu krčí rameny. Film? Nic takového se u zavražděné nenašlo. Právní zástupce Matthew Hope neprožívá právě šťastné období. Od chvíle, co se rozhodl věnovat se trestnímu právu, se zdá, že neúspěch v jeho kariéře střídá neúspěch. První případ prohrál, druhého se vzdal. Markham tvrdí, že je nevinen. A Hope se jeho případu ujímá s nejčernějšími myšlenkami, protože ví, že prosté prohlášení neviny jeho klienta zdaleka ještě neznamená vyhraný případ. Paperback - brožovaná kniha. První brožované vydání v českém jazyce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Puss in Boots , 1987


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočka v botách. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

ArwenAragorn
30.01.2023 3 z 5

60%

Tentokrát bych se víc držela při zdi a nechávám tři hvězdičky. Zápletka se mi líbila. Matthew obhajuje muže, který je podezřelý z vraždy své manželky. Říkám si, čeho všeho by se ušetřil, kdyby řekl Matthewovi všechno.
Doporučuji.

konicekbily
21.02.2022 4 z 5

Promyšlená zápletka je vyprávěna autorem v různých horizontech, jak časových tak ve vztahu k jednotlivým sobám, dával jsem si pozor, abych se neztratil. Ve zrychleném závěru jsem vše podstatné pochopil. Nenáročné odpočinkové čtení - jak jsem očekával!


jfialova
30.08.2021 3 z 5

Kniha je čtivá, ale nějak mi nesedla natolik, abych hodnotila výše. Možná i vinou slabšího překladu, třeba to věčné "nu" mi pak už vyloženě lezlo krkem. Prolínání různých časových rovin a příběhů vyprávěných z pohledu jednotlivých postav bylo zajímavé, to dávalo celé knize šťávu. Téma samotné mě ale nějak zvlášť neoslnilo. Poctivé tři hvězdy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Kočka v botách v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě3x
v Knihotéce87x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

Matthew Hope

Autorovy další knížky

Ed McBain
americká, 1926 - 2005
2014  76%Tváří v tvář
2006  73%Nenávist
1969  83%Zabiják
2006  83%Brokovnice
2007  83%Postrach