Odveta přehled

Odveta https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302522/odveta-tVk-302522.jpg 4 111 111

Mass Effect série

< 3. díl >

Lidstvo dosáhlo hvězd a připojilo se k rozsáhlé společnosti mimozemských druhů. Ale za hranicemi prozkoumaného vesmíru číhají Smrťáci, strojová inteligence usilující o vyhlazení všeho živého v galaxii. Záhadný, vůdce prolidské tajné organizace Cerberus, je jeden z mála, kdo znají pravdu o Smrťácích. Aby zajistil přežití lidské rasy, rozjíždí obludný plán na odhalení silných i slabých stránek nepřítele. Obludnost tohoto plánu spočívá v tom, že nějakému člověku musí být implantována modifikovaná technologie Smrťáků. Pro své zrůdné experimenty už má Záhadný vybraný i vhodný subjekt – zběhlého operativce Cerberu Paula Graysona, se kterým má nevyřízené účty z minulosti. Ani Záhadný si však neuvědomuje, že tímto experimentem otevírá Pandořinu skřínku…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Retribution , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odveta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

ArkAngel
12.02.2023 2 z 5

Stejně jako u minulé knihy vás z počátku zaujmou prvky z videoher, které jsou v knížce použity a rozšířeny, jako jsou to například příběhy Andersona, Arii nebo Záhadného. Dokonce i začátek linky s Graysonem, který bojuje s technologií Smrťáků, jež jej postupně ovládá, nezní až tak špatně. Jenže se všechno brzy začne točit v kruhu. Postava jde z bodu A do B do C, aby opět skončila v bodu A. Žádný velký zvrat tu navíc není, takže jsem ve výsledku po celém uvedení vlastně knihu odkládal velmi zklamaný. Malinko cením, že zde postava Kai Leinga funguje o trošku lépe než ve videohře, ale pořád jde o slabý charakter a mé sympatie si patrně nikdy nezíská.

VladimirTetur
03.03.2022 3 z 5

Asi nejlepší z Karpyshynovy trilogie, ale pořád nemastné neslané, jen parazitní dílo, protože do toho autor nedal více invence.


Radesan
13.08.2021 3 z 5

Je to mass effect, rozhodně mne to bavilo a beru to jako doplnění děje, ale o to jde.... kdo hrál hry a miluje příběh, ten tuto knihu podle mne ocení, kdo hry nehrál a nemá k příběhu vztah.... ais jej kniha neosloví. Za mne dobré :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odveta v seznamech

v Přečtených172x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce136x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

mimozemšťané herní adaptace

Autorovy další knížky

Drew Karpyshyn
kanadská, 1971
2015  89%Revan
2009  92%Darth Bane: Cesta zkázy
2009  73%Zjevení
2010  72%Vzestup
2011  74%Odveta