Mráz přehled

Mráz https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272976/bmid_mraz-GEI-272976.jpg 4 3024 3024

Martin Servaz série

< 1. díl >

Vražedné šílenství uprostřed francouzských Pyrenejí! Saint-Martin-de-Comminges je malé městečko ve francouzských Pyrenejích, kde jsou zimy kruté a kde se nikdy nic moc neděje. Až dokud pracovníci vodní elektrárny nenajdou jednoho zimního dopoledne mrtvolu koně bez hlavy, částečně staženou z kůže, zavěšenou na nosném stožáru lanovky, která je jedinou přístupovou cestou na toto místo. Není to obyčejný kůň – patří totiž místnímu magnátovi Ericu Lombardovi. Martin Servaz, čtyřicetiletý velitel regionální kriminální jednotky v Toulouse, je naštvaný, že byl odvolán z vyšetřování brutální vraždy bezdomovce, aby se ujal tohoto nejpodivnějšího případu své kariéry. Ve stejnou dobu přijíždí do nedalekého Wargnierova institutu, jež se specializuje na mimořádně nebezpečné a duševně choré vrahy, psycholožka Diane Bergová, která postupně zjišťuje, že ředitel ústavu využívá neortodoxní metody. Detektiv Servaz na mrtvole koně brzy identifikuje DNA, která patří jednomu z chovanců Wargnierova institutu. Ústav je ale tak zabezpečen, že není možné, aby se někdo z chovanců mohl dostat ven. A za několik dní je nalezeno první mrtvé lidské tělo. Martin Servaz s kolegyní Irene Zieglerovou musí využít všech svých schoností k vyřeření děsivého tajemství… Vynikající kombinace série skutečně strašidelných zločinů, mrazivé atmosféry a houževnatého policisty dělá z této knihy napínavé čtení, během kterého budete až do konce hádat, kdo je vrah. - vítěz prestižní Crime Novel Prize v Cognac v roce 2012 - nominace na Elle Reader´s Prize - dle hodnocení The Sunday Times jeden z 50 nejlepších thrillerů z celého světa za posledních pět let... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , XYZ (ČR)
Originální název:

Glacé , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mráz. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (738)

jefff
02.05.2024 4 z 5

Dlouho mi trvalo, než se mi příběh začal líbit a bavit. Nesedělo mi způsob vyprávění, přišlo mi to kostrbaté, postavy nezajímavé, ale někdy od poloviny se to začalo lámat. Na Keplera ani Nesboa to zatím rozhodně nemá, ale první díly obou autorů také nebyly top. Asi dám sérii ještě šanci. Každopádně konec byl napínavý a docela zdařilý a Servaz je vcelku sympaticky vyšetřovatel. Navíc kulisy hor byly moc fajn.

Poslouchal jsem to jako audioknihu, která byla ale provedena odfláknutě. Horší střih a režii jsem zatím neslyšel. Přednes pana Žáka byl ale v pohodě.

Jezinkabezinka
17.03.2024 4 z 5

Napínavý příběh, horší kresba.


JaniMa
05.03.2024 4 z 5

Jedna z nejnapínavějších knih, které jsem kdy četla. Příběh je umně servírovaný, takže není těžké odpustit autorovi občasnou nelogičnost v chování postav, relativně pomalý vývoj a skutečnost, že charaktery v knize jsou vesměs exoti (bez ohledu na to, zda mají nálepku padoucha nebo ne). Moc mě bavilo mezi nimi pátrat po pachateli, a přestože jsem měla několik tipů, až do konce jsem si nebyla jistá. V podezření se mohl s uplynutím pár řádků ocitnout téměř každý. Od Miniera si určitě ráda přečtu něco dalšího, jen se trochu bojím pokračovat v sérii, ve které je hlavním vyšetřovatelem bázlivec Servaz.

všechny komentáře

Související novinky (3)

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Syndrom E - první díl nové krimi série

12.10.2016


Kruh - pokračování knihy Mráz

26.10.2015


Citáty z knihy (3)

Naším trestem za to, že jsme zavraždili Boha, je společnost již jsme stvořili a v níž se zlo stalo normou.


Kdyby sis měl při volbách vybrat mezi třemi kandidáty, koho by sis vybral? První je po dětské obrně mrzák, trpí hypertenzí, anémií a řadou dalších patologických změn, příležitostně lže, radí se s astrologem, podvádí manželku, kouří jako tovární komín a pije spoustu martini. Druhý je obézní, prohrál už troje volby, trpí depresemi a srdečními záchvaty, kouří doutníky, každý večer se nalévá šampaňským, portským, koňakem a whisky a na noc si musí brát dva prášky na spaní. Třetí je vyznamenaný válečný hrdina, má úctu k ženám, miluje zvířata, pije jen občas pivo a vůbec nekouří. Kterého by sis vybral? Servaz se usmál. Předpokládám, že čekáte, že si vyberu toho třetího. Bravo, právě jsi odmítl Roosevelta a Churchilla a zvolil Adolfa Hitlera. Vidíš? Věci nikdy nevypadají tak, jak jsou. (s. 325)


V duchu se ptal, jestli existuje opilost z hor. Zasáhla ho krása a divokost místa. Přímo nerostná osamělost, zářivá a bílá pustina.


Kniha Mráz v seznamech

v Právě čtených69x
v Přečtených4 490x
ve Čtenářské výzvě606x
v Doporučených230x
v Knihotéce935x
v Chystám se číst977x
v Chci si koupit173x
v dalších seznamech21x