Vrah policistů přehled

Vrah policistů
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41548/vrah-policistu-41548.jpg 4 107 107

Kriminální román líčí rozsáhlé pátrání po pachateli vraždy mladé ženy, za kterou je odsouzen nevinný člověk a vyšetřovatel musí překonat četné překážky ze strany svých nadřízených, aby mohl usvědčit skutečného pachatele. Román je ve své podstatě ostrou společenskou-kritickou studií, ve které je zločin i jeho pachatel uváděn do souvislosti s panujícím společenským systémem. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vrah policistů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

rafan65
08.01.2023 4 z 5

Hledal jsem knihu dvou autorů do Výzvy a vzpomněl si na tuto kdysi populární partnerskou dvojici. Pěkná policejní detektivka, stejně jako ostatní příběhy této série. Tahle konkrétní patří asi k mým nejoblíbenějším, ale doporučuji přečíst celou řadu. Výborné čtení!

kap66
04.07.2021 3 z 5

Celkově bráno: moje velmi oblíbená série, z níž jsem ohodnotila většinu dílů pěti hvězdami. Vrah policistů mi ale přišel horší než jiné. Hodně zachránil venkovský policista Nojd a dvojka Kristiansson a Kvastmo, ocenila jsem návrat dvou vrahů z předchozích dílů (proto nečtěte díly na přeskáčku, jinak můžete dva odepsat), který jakoby předznamenává ukončení celé série - a bude mi chybět, i přes tento můj kritický soud. To, co mi nevadilo tolik, bylo nepříliš dovedné propojení dvou případů. Za hranicí mé tolerance ale byla proměna Maj Sjöwall v Havlíčka a Pera Wahlöö v Borovského. Co díl, to ostřejší a na počet slov delší kritika, tentokrát švédské vlády a policie. Vážně byl Vrah policistů u nás vydaný až v roce 1989? Myslím, že i dřív by to nemohlo dělat sebemenší potíž. Tři hvězdy, ale stejně budu příště smutná, protože už mi žádný díl zbývat nebude.


haki34
21.11.2020 5 z 5

"Martin Beck si přejel rukou tvář. Najednou se mu to všechno vybavilo. Jak neuvěřitelně těžké bylo prolomit ulito tohoto muže, přinutit ho, aby otevřel skulinu nebo se vůbec jenom pořekl, nebo něco připustil."

Setkání se starými známými, jako pohlazení na duši..jen kdyby nešlo o vraždu..Název knihy zavádějící, příběh běží trochu jiným směrem, než by jsme podle "Vraha policistů" tipli. Užila jsem si ho...možná proti předchozím bylo tempo poklidnější, důraz na neschopnost policejního prezidenta a násměstka větší, rozčarování z práce u Kollberga a Becka progredující....a bez Kristianssona a Kvanta ako dvojky to není ono...Kvasmo je prostě nudný ;)
Zajímavý byl prvek zapojení 2 vrahů z předchozích dílů - nabídlo více možností řešení případu. A nebyl by to Martin Beck, aby vrahovi nekápl na kobylku.
Jedním slovem - doporučuji !!!

"Jsou růzé druhy žen, řekl Folke Bengtsson."Skoro všechny , se kterými jsem se setkal, byly špané." "Špatné?" "Přesně tak. Šaptné Nehodné svého pohlaví." Kollberg se odevzdaně podíval oknem ven. Ten chlap to nemá v hlavě v pořádku. Ale co to dokazuje ? Ostatně dá se za normálního označit fotograf, který právě visí dvacet metrů od domu jako opice chápan pavoučí v koruně hrušky ? Zřejmě ano. Kollberg si zhluboka povzdychl a zhroutil se jako meteorologický balon."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vrah policistů v seznamech

v Přečtených161x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených10x
v Knihotéce135x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

severská krimi švédské detektivky

Autoři knihy

Maj Sjöwall
švédská, 1935 - 2020
Per Wahlöö
švédská, 1926 - 1975