Markytánka přehled

Markytánka
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394504/bmid_markytanka-JRY-394504.png 4 138 138

Kočovná nevěstka série

< 2. díl >

Marie už deset let spokojeně žije s milovaným manželem Michelem Adlerem a jejich štěstí kalí jediná skutečnost — nemají děti. Michel však musí náhle na příkaz falckraběte vytáhnout do boje s útočnými husity, kde se chová velmi statečně a dokonce zachrání život císaři Zikmundovi, za což je jmenován říšským rytířem. Vzápětí ale po krvavém střetnutí s husity beze stopy zmizí. Marie krátce po jeho odjezdu zjistí, že je těhotná, a nemůže se dočkat, až manželovi tu radostnou zprávu oznámí, jenže když je Michel prohlášen za mrtvého, zůstává úplně sama a bez pomoci, vydaná napospas chamtivým a zlým lidem. Nakonec je dokonce nucena z hradu tajně prchnout. Přesto stále věří, že by Michel mohl být naživu, a rozhodne se připojit coby markytánka k válečnému tažení do Čech. Čeká ji mnoho útrap a nebezpečenství...... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Euromedia
Originální název:

Kastellanin , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Markytánka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Maky806
29.02.2024 5 z 5

Povedený díl, jdu shánet další.

Paulika419
25.08.2023 5 z 5

Hold to měl Zikmund-Šelma Ryšavá s těmi husity těžké.Jeho rozhodnutí upálit Jana Husa rektora pražské univerzity bylo chybné.Spisovatelka jasně popisuje dobu řádění a drancování jak husitského vojska ,tak německého vojska a najatých žoldáků.To,že zvládla napsat tak krásný román je jí ke cti.Jen malou poznámku Prokop Holý-Veliký uměl nahradit Jana Žižku.Byl nejen dobrý válečnik ale i diplomat,škoda ho v bitvě u Lipan.


Szilvia1
23.01.2022 5 z 5

Druhý díl kočovné nevěstky Marie začal,když už nebyla kočovná nevěstka,ale byla paní Marie spolu se svým manželem Michelem vážení páni,ale všechno dobré se obrátilo na zlé,protože Michel musel odejít do války,a Marie zustala sama.A od této chvíle už ji čekají samé nepříjemnosti,které Marií neodrazují od cesty,aby našla svého Michela,už kvuli jejich dcerce Trudi.Knížka byla pěkná,zajímělo mně,či Marie najde svého manžela živého.Určitě si přečtu i další díly.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Markytánka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených229x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených15x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit6x