Markus a Diana přehled

Markus a Diana
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238949/bmid_markus-a-diana-AQL-238949.jpg 4 7 7

Nešika Markus Simonsen, mrňavý obrýlený hubeňour a pískově žlutými vlasy, je svým sebejistým spolužákům většinou pro smích a neřeknou mu jinak než Mravenec. Porozumění má pro něj jediný z nich, vysoký, tmavovlasý, dívkami obletovaný a sportovně založený Sigmund. Vidět tyhle dva vedle sebe je samozřejmě k popukání. A což teprve když vyjde najevo Markusova lovecká vášeň pro získávání autogramů slavných osobností! Kvůli nepřekonatelné ostýchavosti je Markus nezískává přímo, vždy si o každý napíše pod jménem vymyšlené babičky, staršího bratra a podobně, ale schován za jinou osobu je mimořádně úspěšným sběratelem. A když se na školním výletě dozví o herecké hvězdičce Dianě, jejíž obrázek vystřižený z časopisu náhodou vlastní Sigmund, rozehrají oba kamarádi neuvěřitelnou akci, aby Markus – tentokrát v roli „mladého osamělého milionáře“ – získal Dianinu fotografii s podpisem.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Markus og Diana


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Markus a Diana. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

simca9342
31.12.2023 5 z 5

"Z pravěku"
Markus hledá dívku svého srdce. Našel. Je jí herečka Diana . Obrázek mladé slečny má v dívčích kruzích oblíbený a uznávaný Sigmund. Os něho ho Markus přezdívaný kvůli své hubené postavě Mravenec a pokusí se Dianě napsat dopis.

broskev28
09.04.2021 3 z 5

Dívka, která chtěla zachránit knížky, mě i děti nadchla.
Takže jsem chtěla ochutnat i jiné knihy tohoto autora a narazila jsem na tuhle. Není špatná, to vůbec ne, ale připadá mi, že není nijak zajímavá ani vtipná, aby přitáhla pozornost třináctiletých. Mně se docela zamlouvala - Markus Mravenec a jeho kamarád Sigmund jsou zajímavá dvojka: oba příliš vyspělí a rozumní na svůj věk, takže mezi spolužáky příliš nezapadnou.
Ale čas je nemilosrdný a na knize je znát, že vyšla před dvaceti lety; mimoni mají v dnešní době úplně jiné možnosti uplatnění.


NinaZPohádky
17.03.2021 4 z 5

Kniha na kterou velice ráda vzpomínám. Bylo mi asi 11 let když jsem ji četla a přišlo mi velice vzrušující, že je tak trochu přisprostlá a objevilo se v ní slovo kondom. Uaaa. Zkrátka skoropuberťák no. Vím, že až moje děti budou o něco větší, určitě knihu dám číst i jim, byť se některým maminkám její styl nemusí pro děti líbit. Já si však myslím, že sexualita i představy o idolech patří k životu dospívajících dětí a tak... proč si nepřečíst něco o platonické lásce pubertálního outsidera?

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Markus a Diana v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x

Autorovy další knížky

Klaus Hagerup
norská, 1946
2018  92%Dívka, která chtěla zachránit knížky
2015  80%Velikonoční záhada
2001  77%Markus a Diana