Mami, mám tě ráda přehled

Mami, mám tě ráda
https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96231/mami-mam-te-rada-96231.jpg 4 82 82

Jedna z nejslavnějších Saroyanových knih. Líčí mimořádně čtivou formou, plnou lidskosti, lásky a soucitu, radosti i strasti soužití matky s dcerou.

Literatura světová
Vydáno: , Tok , Eminent
Originální název:

Mama I Love You , 1956


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mami, mám tě ráda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Chesterton
15.03.2022 3 z 5

Jak píše Dorry v prvém komentu - čtivé a skoro až pro děcka, co víc čtou. Určitě je tam mnoho mezi řádky, pro mámy i dcery, ale momentálně asi potřebuju trochu víc hloubky a jiná témata. Třeba v budoucnu se ještě setkáme, kniha působí trochu jako pohlazení?
Navíc mám zatím stále i problém se samotným autorem - krom Tracyho tygra zatím nelze mluvit o výraznější "společné řeči", něco mi v jeho tvorbě uniká nebo přebývá? Ale zároveň mě láká jeho neotřelé vidění světa. Nevím. Snad se ještě setkáme . . .

IvaKo
10.02.2022 4 z 5

Čtivě a laskavě napsané vyprávění z pohledu devítileté dívky o jejím vztahu k matce, ale zejména o její touze po úplné šťastné rodině. Autor se citlivě dotýká otázek týkajících se smyslu života, uplatnění v něm, schopnosti snít a své sny realizovat.


Měňavka
15.05.2019 3 z 5

Je to moc hezky napsané, pěkně se to čte, ale to je asi tak všechno. Mám tohoto autora ráda, ale tentokrát mne příběh nezaujal tak, jak bych si přála. Jak vždycky říkám, příběhu musím uvěřit a z řádků na mne musí dýchat schované poselství. Tohle bylo jaksi příliš "jednoduché". Mamka přijede s dcerou do New Yorku hrát divadlo a chce se proslavit. To se hned jednoduchým setkáním zadaří...
Moc se mi líbí autorův nápad zobrazit v knize svět 9-leté dívky a jejího vztahu k mamince, ale rozhodně se mi nelíbí, jak to autor zpracoval. Myslím, že 9-letá slečna určitě takhle nepřemýšlí. Bylo to takové hodně "dospělé".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Ať už se stane cokoliv... snažte se zůstat nad věcí.


Kniha Mami, mám tě ráda v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených149x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit7x