Malý slovník výtvarného umění přehled

Malý slovník výtvarného umění https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96094/maly-slovnik-vytvarneho-umeni-96094.jpg 5 10 10

Slovník poskytuje základní informaci o hlavních pojmech a termínech ze všech oborů výtvarného umění, z architektury, malířství, grafiky a užitého umění.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý slovník výtvarného umění. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

fusshoku
12.02.2020 4 z 5

Většinu věcí, co jsem hladal, jsem i našel. Popisky jsou srozumitelné, nic zbytečného navíc. Cením i občasné obrázky, hlavně, co se týče architektury a jejích prvků.

PavlínaAlžběta
26.01.2018 5 z 5

Abecedně perfektně seřazená hesla, která se týkají nejen výtvarného umění, stylů, pojmy všech technik výtvarného umění, latinské názvy vysvětlující všechna témata obsažena ve slovníku, naleznete zde architektonické prvky a architektonické slohy, pojmy se stavební tématikou spojené s architekturou, pojmy technik zpracování užitého umění, příkladem skla, dřeva, kovem a mnohem více, v knize jsou i heslovitě popsány materiály se kterými se pracuje jak při výtvarném i užitém umění, tak stavebním včetně restaurátorských prací. Ve slovníku jsou k nalezení i jména mýtických postav. Publikaci vlastním léta a vždy se člověk něco nového dozví. Doporučuji těm, kteří se zajímají o umění, dějiny umění i historii.


pestas
02.03.2016 5 z 5

Strucne, prehledne... sikovne, kdyz neco potrebujete rychle vedet, ale obsahuje spise zakladni pojmy. Kdyz jsem potrebovala neco trochu specialniho, nenasla jsem to zde

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malý slovník výtvarného umění v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených10x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x

Autoři knihy

Bohumír Mráz
česká, 1930 - 2001
Raul Trojan
česká, 1922