Malé ruce ve velké válce přehled

Malé ruce ve velké válce
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/221773/mid_male-ruce-ve-velke-valce-221773.jpg 3 17 17

Autorská dvojice Yury a Sonya Winterbergovi odhaluje z deníkových zápisků a dosud nezpracovaných archivních zdrojů osudy dětí z Německa, Rakousko-Uherska, Francie, Anglie, Itálie, Belgie, Srbska, Polska, Ruska, USA, Kanady, Austrálie, Jamajky, Číny i českých zemí. Dovídáme se tak o dětských vojácích, dětech na útěku a obětech okupace, o mladičkých válečných zdravotních sestrách nebo nedospělých dezertérech a nuceně pracujících dětech. Poprvé tak máme příležitost seznámit se s jejich příběhy, jež podávají otřesný a zároveň jímavý obraz prvního světového konfliktu 20. století.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Kleine Hande im grossen Krieg


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malé ruce ve velké válce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

apq
06.03.2021 4 z 5

Velmi zajímavá kniha.

jprst
22.12.2019 4 z 5

Pohled na 1. světovou válku jinýma očima, ale rovněž ukazující krutost tohoto světového konfliktu, což je zdůrazněno především tím, že se jedná o příběhy dětí a mladých lidí na počátku jejich života. Pro zájemce o historii 1. svět. války obstojné doplnění dalších informací.


Han-nah
05.06.2019 4 z 5

Kniha je vzpomínkou dětí z jejich zápisků z deníků z období 1. sv. války. Příběhy mladičkých vojáků, zdravotních sestřiček, nedospělých dezertérů, o mladičkých obětech války. Poppisuje se zde první nasazení bojového otravného plynu "Neškodné výpary", který symbolizuje bezohlednost vědců, kteří jej vyvinuli jako zbraň hromadného ničení. Je zde taky popsáno v kapitole "Dobrovolně do pekla" jaki vojáci trpéli válečnou neurózou z kanonád při dělostřelbě, říkalo se mu taky "Válečný třas", kdy jej začali uznávat jako psychickou příčinu. Na počest obětem 1. sv. války v Belgii "Essex Farm" památečním a poutním místem. Mnoho řekne taky chronologická tabulka, která popisuje veškeré dění od atentátu až po příměří.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malé ruce ve velké válce v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x