Malá filosofie člověka a slovník filosofických pojmů přehled

Malá filosofie člověka a slovník filosofických pojmů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110869/mala-filosofie-cloveka-a-slovnik-filosofickych-pojmu-110869.jpg 4 57 57

páté, rozšířené vydání Kniha má svůj základ v přednáškách o úvodu do filosofie, které autor pronesl na Pedagogické fakultě a Filosofické fakultě UK. Může ale posloužit i jako první uvedení do pestrého světa filosofické problematiky studentům, všem zájemcům o filosofii, studentům vysokých škol i učitelům základních společenských věd na středních školách. Text je doplněn výkladovým slovníkem základních pojmů z oblasti filosofie a dalších humanitních věd.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malá filosofie člověka a slovník filosofických pojmů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Kabuky
16.04.2023 5 z 5

Vynikající publikace.

tomas8187
13.10.2021 4 z 5

Zajímavě podaný úvod do filosofie, rozhodně stojí za přečtení.


ElvisJagger
31.01.2021 5 z 5

Jan Sokol je génius. Úvod do filozofie jak se patří. Kniha se nespoléhá jen sama na sebe, nýbrž aktivně pokládá otázky a svého čtenáře nutí kriticky přemýšlet nad každým řádkem. Do této zkratkovité recenze ani nejsem schopen vepsat, kolik katarzí jsem během čtení této báječné knihy prožil. Sokol nejen provádí podivuhodným filozofickým světem, ale zároveň apeluje, upozorňuje a vztahuje se k současné situaci ve světě. To vše způsobem, který je naprosto přijatelný a nepůsobí ani na chvíli prvoplánově. Po dočtení jsem měl pocit, že světu rozumím zase o něco víc... co jen víc vlastně člověk může chtít?

"Nesmíme se přestat divit, žasnout a neustále se překvapovat."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (5)

Když člověk nahlédne nějakou pravdu, má za ní jít.


Odpovědnost a důsledky jsou také hlavní důvod, proč se člověk své svobody často obává a někdy se jí dobrovolně a rád vzdává; nechá se někým nebo něčím vést.


Dnes žijeme v prostředí, které nás dojmy soustavně zahlcuje. Naší vnímavost a schopnost pozornosti jsme se naučili také využívat – často jedni proti druhým. Pestře barevné plochy, silné a krásné zvuky, světelné signály a nápisy – to všechno důmyslně chytá naší pozornost. (…) dovedeme útočit na pozornost ostatních, ale také otupovat schopnost pozornosti vůči méně agresivním podnětům. (…) A ten, kdo nás dokáže krmit pestrými a mihotavými obrázky, nás bude schopen dostat kamkoli bude chtít.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Malá filosofie člověka a slovník filosofických pojmů v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech1x