Maková válka přehled

Maková válka https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533877/bmid_makova-valka-65e9f63e3160b.jpg 4 285 285

Maková válka série

1. díl >

Všichni ji měli za nicku, ale stala se válečnicí, která rozmlouvá s bohy Osiřelá dívka vyrůstající v zapadlé provincii nikdy nepoznala lásku ani opravdový domov, a když se dozví, že má být provdána za bohatého starce, upne všechny své naděje i síly k obávané zkoušce kche-tü, v níž mohou obstát pouze nejnadanější žáci z celé říše. K vlastnímu překvapení i nevíře svých hodnotitelů Rin nakonec uspěje a dokonce je přijata na vytoužený Sinegard, nejprestižnější vojenskou akademii v Nikanu. Ačkoliv se nezkušená venkovanka v hlavním městě stane terčem posměchu i šikany, najde si tu časem pár přátel a získá přízeň tajemného mistra mudrosloví, který jí prozradí, že bohové jsou skuteční – a ona sama disponuje mocí je přivolat. Zároveň se jí ovšem dostane důkladného varování, aby svůj dar raději nevyužívala, neboť cena za jeho použití je příliš vysoká. Potom však do Nikanu vtrhne početná a dokonale vycvičená armáda Mukenského svazu, odvěkého nepřítele říše, s nímž v minulosti vedla a jen se štěstím vyhrála tzv. makové války, a Rin brzy pochopí, že bez pomoci bohů – a možná ani s ní – Nikan tentokrát nezvítězí Zdařilý románový debut se stal prvním dílem fantasy trilogie nominované na ceny Hugo, Nebula i World Fantasy Award. „Maková válka R. F. Kuangové je studií snad každého druhu násilí. [] Kniha začíná jako epický bildungsroman, a právě když si myslíte, že už nemůže být temnější, tak se to stane. Kuangová vychází z východoasijských dějin, včetně brutality druhé čínsko-japonské války, a vytváří naprosto jedinečný zážitek.“ – Everdeen Mason, The Washington Post „Spektakulární, mistrovská, brilantní, úžasná Žádný z těchto pochvalných přídomků nedokáže zcela vystihnout, jak ohromujícím dílem je Maková válka.“ – James Tivendale, Fantasy Book Review... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The Poppy War , 2018


Interpreti: Tereza Dočkalová
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Maková válka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (77)

lucky4ever
12.05.2024 2 z 5

čekala jsem epický román, dostalo se mi velmi zkratkovitého a stručného popisu bez atmosféry a charakteristiky prostředí i postav. určitě se dalo pracovat minimálně s vývojem hlavní postavy, ale nic. z mého pohledu celkem ztráta času.

Aleen
21.04.2024 4 z 5

Takhle zpětně bych asi jednu hvězdu ubrala. Scénář je velmi podobný jiným fantasy ságám. Připomíná mi starší japonské bojovky, které jsou taky plné zbytečně do detailu vykreslené brutality.
Vymyšlené to bylo pěkně, děj se střídal, měnily se kulisy, ale na mě tam bylo příliš válčení. Na mě!! Vyhledávám Kinga, Deavra, Miniera! Ale v tomto románu bylo násilí popsané tak hnusně, že se mu nevyrovnají ani knihy o holokaustu a tím mě dost odradila.
Možná kdyby Rin, našla ve škole trochu vyrovnanosti, přišla o to otravné frackovství, bylo by všechno ostatní přijatelnější....


vevera6
06.04.2024 4 z 5

Přes můj pomalejší start (ambiciózně jsem si to dala v angličtině, čehož u této knížky asi malinko lituji) jsem se dokopala k poslední třetině knížky, kde se to za mě slušně rozjelo.
Tréninkové pasáže na šole byly zajímavé, ale vzhledem k Rininu nedostatku spojení s jejím bohem knížka zpočátku pouze slibovala, ale nedávala, to co jsem čekala.
Posledních asi 160 stránek bylo pohlcujících. Brutální stránka války. Vztek jedný malý holky, který se po náznacích od začátku knížky konečně změnil v to, co jsme čekali. těším se, co Rin v druhém díle dokáže.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

06.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2019 - Compton Crook Award (Best Novel)


Kniha Maková válka v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených337x
ve Čtenářské výzvě63x
v Doporučených24x
v Knihotéce226x
v Chystám se číst375x
v Chci si koupit101x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

smrt bohové šamani fantasy opium Fénix

Autorovy další knížky

Rebecca F. Kuang
americká, 1996
2022  82%Maková válka
2024  80%Babylon
2023  78%Dračí republika
2024  0%Spalující bůh