Máj / Marinka přehled

Máj / Marinka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35246/maj-marinka-35246.jpg 4 103 103

Máj Známé autorovo dílo a nešťastné lásce, která končí smrtí. Marinka Námětem byla autorovi nešťastná láska k nemocné, umírající dívce. Romantickým stylem napsaná lyrická povídka zobrazuje život a vzhled v té době jedné z nejchudších čtvrtí Prahy, čtvrti na Františku v kontrastu s krásou Kanálské zahrady v mnohem bohatší části v místě dnešních Vinohrad. Doslov napsal a poznámkami opatřil Dr. Bohumil Banajka. Vydání druhé.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Máj / Marinka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

lampernaqui
15.03.2021 3 z 5

Ač nejsem fanouškem poezie, najde se pár kousků, které mě dokážou zaujmout. Může to být Villon... a nebo třeba tady Máj. Každý z něj známe určitě několik úryvků. Líbil se mi popisný styl a celkové až hororové ladění příběhu. Poté následovalo několik kratších vlasteneckých básní a pár povídek a úryvků. Zde už jsem si všímal hodně častého opakování oblíbených přirovnání či slovních spojení. Máj z celé té nabídky vyšel nejlépe.

Amifa
28.12.2019 4 z 5

Klasika, kterou by si měl přečíst každý.


Gabi13
01.09.2019 3 z 5

Tož těžké čtení to bylo, ale jsem ráda, že jsem se ke klasice dostala a tuto malou knížečku ve své knihovně našla. Byla to výzva a nejen čtenářská. Místy krásná krajina, místy horor. Nepodceňuji básníka, ale možná ještě musím hodně knih přečíst, než se mi toto bude číst lehce.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Máj / Marinka v seznamech

v Přečtených211x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených5x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst6x
v dalších seznamech1x