Magický prazdroj přehled

Magický prazdroj https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196063/mid_magicky-prazdroj-QPN-196063.jpg 4 1663 1663

Zrodil se mág tak mocný, že proti němu jsou ostatní mágové jen varietní hudlaři, a sama jeho existence přivede Zeměplochu na pokraj panmagické války. Jediný, kdo mu stojí v cestě, je Mrakoplaš, nedostudovaný mág, jenž chce zachránit svět, nebo alespoň tu část, na které se právě sám nachází.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magický prazdroj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (128)

Slezadav
05.05.2024 3 z 5

Chronologicky pátá kniha Zeměplochy mě stále nepřiměla pochopit, proč je tato série tak populární. Nebyla sice nejhorší, ale ani nejlepší z té hrstky, co jsem ze Zeměplochy četl.
Je ovšem pravda, že na třetí pokus se mi povedlo celkem si oblíbit Mrakoplaše, což jsem nečekal, že by mohlo někdy nastat. Druhé velké pozitivum bylo provedení audioknihy, kdy zejména zvuky knihovníka byly úplně geniální.
Jako příběh na mě ovšem Magický prazdroj příliš nefungoval. Občas byla snaha o srandu až příliš na sílu. Stále se mi také u Zeměplochy nepovedlo se do světa vžít. Je prostě tak absurdní a náhodný, že na něm nefunguje žádný eskapismus. Vyloženě mě iritovaly naprosto náhodné způsoby cestování. Je pro mě těžké knize věřit, když je možné prakticky cokoliv bez jakýchkoliv pravidel. Ač jsem se někdy i zasmál, na některé vtipy jsem od Pratchetta narazil během toho mála knih i po několikáté.
Magický prazdroj pro mě představuje zatím jakýsi průměr v této sérii. Fanoušci Pratchetta tady asi budou spokojení, nějaká sranda maskující vážná témata tu je. Nicméně já se fanouškem stále nestal.

mozkit
01.05.2024 3 z 5

Za mě tentokrát slabší díl. Obecně Mrakoplaše nějak nemusim. Nicméně i tak mě celkově příběh tentokrát moc nebavil. Hurá na dalšího Pratchetta.


Viviana-Mori
13.03.2024 3 z 5

Humor skvělý jako vždy, příběh mě ale příliš nepohltil. Pravda je, že jsem se tuto knihu v průběhu let pokoušela číst čtyřikrát. Teď, napočtvrté jsem se rozhodla, že už to prokletí konečně zlomím a opravdu ji dočtu dál, než jen do chvíle, kdy přijde supermág na Neviditelnou univerzitu. Dočetla jsem ji celou a i přes to, že postavy byly moc fajn, humor skvělý a příběh zběsilý (Mrakoplaš mi trochu připomíná mě) tak jsem nečetla zase s takovou chutí. Jsem prostě nyní asi laděná jinak a upřednostňuji vážnější knihy. Úplně mi to nesedlo a jiné díly Zeměplochy se mi líbily víc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (49. týden)

29.11.2020


Citáty z knihy (1)

Jakmile se jedná o zářící předměty, měli mágové vkus a sebekontrolu duševně vyšinuté straky.


Kniha Magický prazdroj v seznamech

v Právě čtených38x
v Přečtených2 908x
ve Čtenářské výzvě101x
v Doporučených91x
v Knihotéce806x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit53x
v dalších seznamech15x