Mágia rodu Thornovcov přehled

Mágia rodu Thornovcov https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523683/bmid_magia-rodu-thornovcov-6595b82e1163d.jpg 4 1060 1060

Kouzla rodu Thornů série

1. díl

Mám moc, o ktorej zatiaľ netuší Čarodejníci sú zlí. Elizabeth to vedela odjakživa. Vychovávali ju ako najdúcha v jednej z austermeerskych veľknižníc. Vyrastala tak medzi čarodejníckymi knihami – grimoármi, ktoré si šepkajú na policiach a rinčia železnými reťazami. Ak ich niekto oslobodí, zmenia sa na bizarné obludy z atramentu a kože. Elisabeth dúfa, že sa jedného dňa stane strážkyňou a bude chrániť kráľovstvo pred ich mocou. Pri útoku na knižnicu však utečie najnebezpečnejší grimoár. Elisabethina zúfalá snaha zastaviť ho spôsobí, že ju obvinia z účasti na zločine a postavia pred súd. Ocitne sa sama len so svojím úhlavným nepriateľom čarodejníkom Nathanielom Thornom a jeho záhadným démonickým služobníkom uprostred sprisahania plánovaného desaťročia, ktoré by mohlo znamenať skazu nielen pre veľknižnice, ale aj pre celý svet. Postupne, ako jej spojenectvo s Nathanielom silnie, Elisabeth spochybňuje všetko, čo sa doteraz naučila – o čarodejníkoch, o jej milovaných knižniciach, ba dokonca aj o sebe samej. Objaví v sebe totiž moc, o ktorej netušila, a budúcnosť, o akej ani nesnívala.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)
Originální název:

Sorcery of Thorns , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mágia rodu Thornovcov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (233)

Debbra
19.05.2024 4 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, jelikož mi některé úseky přišly zbytečně dlouze popsané a vysvětlené. Postavy jako Nathaniel a Silas jsem si hned oblíbila, s Elisabeth to chvíli trvalo. Jinak kniha jako taková je velmi povedená a rozhodně stojí za to číst.

Anež00
14.05.2024 4 z 5

Jedná se o první knihu autorky, co jsem četla a proto hodnotím takhle: Ze začátku jsem se měla trochu problém začíst. Ale brzy mě kniha vtáhla do děje. Vztah mezi Elisabeth a Nathanielem je velmi pěkně vykreslený. Ty jeho sarkastické poznámky mě velmi bavily. Jeho sluha a přítel Silas je velmi zajímavá postava. Oba jsem si zamilovala. Oblíbila jsem si i Elisabethinu kamarádku, která bohužel nedostala až tolik prostoru, což je za mě škoda.
Velmi se mi líbí i vzhled obálky.
Magický svět je dobře promyšlený. Zajímavé je i dělení démonů, s tím jsem se setkala poprvé.
Menší výtku bych ještě měla k věku Elisabeth a Nathaniela. Neuškodilo kdyby byli trochu starší např. 18 nebo 19 Elisabeth a 22 nebo 23 Nathaniel.
Celkové hodnocení knihy: 4,5 hvězdičky
Jsem zvědavá na doprovodnou novelu Tajemství domu Thornů.


Scheron
09.05.2024 5 z 5

Na Kouzla rodu Thornů jsem se moc těšila, protože jsem od autorky dříve četla Magii havranů i Vespertinu. A jsem nadšená. Kouzla jsou bezpochyby z těch tří nejlepší. Mělo to zápletku, skvělou atmosféru, vynikající postavy a uspokojivé zakončení. Je pravda, že mi chvilku trvalo, než jsem si zvykla na Elizabeth, více mi sedla hrdinka ve Vespertině. Ale nakonec si mě taky získala, a to hlavně tím, jak moc bylo její chování věrohodné. A nejen její - všechny postavy se chovaly naprosto přirozeně a logicky, což opravdu cením. Nathaniel je můj nový shadow daddy, akorát mě mrzelo, že polovinu děje byl zraněný a dostával tak méně prostoru. A Silas... do toho jsem byla blázen hned po prvním představení, je jednou z nejlepších postav, které jsem v posledním roce poznala. Bezvýhradně ho miluju. Ach, a to jemňoulinké erotické jiskření mezi nimi všemi bylo nesmírně uspokojivé. No a jako poslední bych vypíchla knihomolské téma celé knihy - další zásah do černého. V recenzích bývám obvykle kritická a tato se mezi nimi bude vyjímat jako výstavní šperk. Kouzla se prostě velice povedly.

všechny komentáře

Související novinky (5)

Černočerné srdce, Za zamčenými dveřmi a další knižní novinky (6. týden)

04.02.2024


50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021


10 právě čtených knih podle uživatelů (červenec)

15.07.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (6)

Když se ti neustále dějí špatné věci, může tě příslib něčeho dobrého vyděsit úplně stejným způsobem.


...toto nebyly obyčejné knihy, které se většinou nalézaly v knihovnách. Byly to znalosti, kterým byl darován hlas. Když do knihovny proudilo okny světlo hvězd, zpívaly. Cítily bolest a trpěly, když jim někdo zlomil srdce. Někdy byly zlé, jindy směšné - stejně jako okolní svět. A díky tomu stálo za ten svět bojovat, protože kde bylo temno, tam byla i spousta světla.


Pokud v nic nevěříte, pak máte o mnoho méně toho, co můžete ztratit. - Nathaniel, str. 85


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Mágia rodu Thornovcov v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených1 322x
ve Čtenářské výzvě225x
v Doporučených140x
v Knihotéce548x
v Chystám se číst745x
v Chci si koupit264x
v dalších seznamech17x