Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky přehled

Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24853/bmid_mafie-po-cesku-aneb-jeden-den-bohus-On2-24853.jpg 4 177 177

Mafie série

1. díl >

Román MAFIE PO ČESKU zobrazuje úplatkářství, rozkrádání, prostituci a různou spekulaci bující v naší společnosti. Hlavní postavou je Bohuslav Panenka, řečený Barry, úspěšný vedoucí pohostinství. Je stále nespokojený a vymýšlí nové možnosti obohacení své rodiny. Jeho manželka Marie nezapadá do rodinného klanu tzv. "mafiánů" a taktéž jeho starší syn Richard odchází od rodiny. Naopak jeho mladší syn Kryštof se má k světu k velkému nadšení otce. Barry vzpomíná na své dětství, na otce, který byl řezníkem a zahynul v koncentráku a na exkluzívní matku, která se uměla v životě otáčet. Jeho bratr Karel, žijící v bezdětném manželství končí ve vězení pro rozkrádání a spekulace. 1. vydání... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

DuncanIdaho
28.04.2024 4 z 5

Paní Frýbová popisovala ve svých knihách, jak to chodilo za socialismu a v devadesátkách. Tato kniha není vyjímkou. Dnešní mladí lidé už asi těžko knihu pochopí. Pro ně je doba socialismu stejně vzdálená jako doba přemyslovských knížat. Pamětníci ale knihu ocení.

vvikingg
02.02.2024 3 z 5

V devadesátkách byla Frýbová pomalu povinná četba, časem tenhle druh literatury ztrácí na aktuálnosti. Jsem po pár letech přečetl znovu, ale už to nebylo ono.


Kami33
25.07.2023 4 z 5

S trochou nostalgie jsem sáhla po této ve své době oblíbené knize. Četla jsem jí před lety a pamatovala jsem si o co rámcově šlo. I teď po letech se to čte hezky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených287x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených18x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit5x