Mafiánovi přehled

Mafiánovi
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172165/mid_mafianovi-0nM-172165.jpg 3 19 19

Ve smyšleném městečku ve francouzské Normandii se usazuje rodina Američanů. Otec Fred se představí svým sousedům jako spisovatel, ponořený do práce na knize o vylodění v Normandii, matka Maggie se oddá dobrovolnické práci pro chudé, Bella, překrásná dospívající dcera, okouzluje každého, kdo se dostane do její blízkosti, a její mladší bratr Warren se brzy stane nepostradatelným a uznávaným vůdcem smečky adolescentů. Prostě rodina jako každá jiná… až na to, že Fred není ani spisovatel, ani Fred – jeho nový domov je pod neustálým dohledem agentů FBI a na jeho pravou identitu poukazuje jméno, které dal z nostalgie svému psovi: Malavita, jinými slovy Cosa nostra anebo prostě mafie… A tak tedy, pokud se podobná rodinka objeví i ve vaší čtvrti, urychleně změňte bydliště! Knihu úspěšného francouzského spisovatele a scénáristy italského původu, Tonina Benacquisty, převádí na filmové plátno Luc Besson, v roli skrývajícího se mafiána se představuje Robert De Niro, jeho ženu hraje Michelle Pfeifferová, a agenta FBI, který s neskrývanou nechutí střeží bezpečí celé povedené rodinky, Tommy Lee Jones.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Malavita , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mafiánovi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Máchy666
20.01.2023 3 z 5

Po shlédnutí filmu, jsem se knihy docela obával, ale nakonec jsem byl mile překvapen. Kniha je prodchnuta humorem a barvitými myšlenkovými pochody hlavní postavy. Doporučuji všem, kteří hledají oddechovou knížku.

maca_t
09.07.2022 4 z 5

Za mě povedená knížka. Brala jsem ji s nadsázkou, takže mě opravdu i pobavila. Koupila jsem si ji jako odpočinkové čtení na dovolenou a přečetla za dvě odpoledne,účel tedy splnila a ráda se k ní vrátím. Filmové zpracování je spíš "béčko" (ikdyz s hvězdným obsazením v hlavních rolích) a jsem ráda, že na knihu jsem narazila dřív. Zároveň se mi hodí i do výzvy - kniha která má méně hodnocení než 22 na Databázi knih- v tuto chvíli 16...a já přidávám další.


karolina_kop
05.04.2022 3 z 5

Já nevím, možná jsem toho čekala moc vzhledem k tomu, že film mám moc ráda, ale ve finále kniha nic moc neřekne. Postavy v knize mi jsou nesympatické, nemastné a neslané. Kromě pasáží z "knížky" Freda mě to příliš nezaujalo a do čtení jsem se občas musela přemlouvat.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. 11. - 14. 11.)

06.11.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mafiánovi v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

mafie zfilmováno

Autorovy knížky

Tonino Benacquista
francouzská, 1961
2013  60%Mafiánovi