Mačka medzi holubmi přehled

Mačka medzi holubmi
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446063/macka-medzi-holubmi-aBi-446063.jpg 4 563 563

Hercule Poirot série

< 31. díl >

Pri príležitosti storočnice tvorby legendárnej Agathy Christie a stých „narodenín“ jej nemenej legendárneho hrdinu – geniálneho súkromného detektíva Hercula Poirota – vychádza známy detektívny román Mačka medzi holubmi v novom vydaní. Čítať to najlepšie od Agathy Christie je ako sledovať bezchybnú prácu jemného mechanika. The New York Times Tesne pred vypuknutím prevratu v štáte Ramat na Blízkom východe princ Ali Júsuf zverí svojmu pilotovi a blízkemu priateľovi Bobovi Rawlinsonovi rodinné drahokamy v hodnote takmer milión libier v nádeji, že sa mu podarí zariadiť ich prevoz do Anglicka. Bob sa o to postará, no skôr než vzácny balíček dorazí na miesto určenia, obaja muži sú mŕtvi - zahynú pri leteckom nešťastí. Onedlho dôjde na prestížnej dievčenskej škole Meadowbank k záhadnej vražde učiteľky, a keď vzápätí vrah udrie znovu, vystrašená študentka Julia Upjohnová sa obráti na Hercula Poirota s prosbou o pomoc. Odhalila totiž čosi znepokojujúce a právom sa obáva o vlastný život. Slávny belgický detektív sa tak ocitne pred úlohou vyriešiť jeden z najťažších prípadov svojej dlhej a mimoriadne úspešnej kariéry...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Cat Among the Pigeons , 1959


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mačka medzi holubmi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

petraj30
předevčírem 3 z 5

Nějak se mi zastesklo po Aghatě Christie a jejích detektivních příbězích. Tento sice patří meze mé méně oblíbené, ale pořád je to poklad mezi poklady.
Příště si jen budu muset dělat poznámky ke jménům. Bylo zde moc slečen, ale jinak to byl bravurní případ, který se odehrává ve vlivné škole pro mladé dívky. Alespoň jejich jména jsem si nepletla.
Sice jsem tuto knihu četla již třikrát, ale určitě se k ní vrátím. Na pachatele vždycky zapomenu, tak si knihu klidně mohu přečíst znovu.

Čmeláček
08.05.2024 5 z 5

Zajímavá, napínavá a jako vždycky skvělá kniha nezklamala a snad ani zklamat nemohla, když ji napsala královna detektivek :). Přečetl jsem ji jedním dechem a vidím to na pět stars, i když kočka a ani ti holubi nikde! :)))


sgjoli
03.03.2024 4 z 5

Tenhle příběh jsem kdysi viděla zfilmovaný z Davidem Suchetem, ale vůbec jsem si nepamatovala, kdo je pachatel. A tak jsem si to moc ráda připomněla.
Prostředí elitní školy je vždycky nějakým způsobem lákavé, když se jedná o nějakou krimi zápletku. A tady se to potvrzuje. Ocitáme se v prostředí prestižní dívčí školy, ke dojde k několika vraždám a také k únosu. Příběh je napínavý, se spoustou otázek. Bavila mne i ta atmosféra toho prostředí, v němž se to odehrává.
Zajímavé je, že Poirot se tu objevuje až zhruba v polovině a přitom to tomu neubírá na napínavosti nebo nějaké kompaktnosti. Co se dalších postav týká, bavila mne ta rozmanitost jednotlivých charakterů. To pomohlo na určité plastičnosti celého děje a přišlo mi to prostě skvělé.
Kočka mezi holuby je rozhodně jedna z těch lepších detektivek od autorky, ke které se určitě někdy ráda vrátím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (32. týden)

02.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mačka medzi holubmi v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených919x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených36x
v Knihotéce310x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech4x