Má to cenu? přehled

Má to cenu? https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415926/bmid_ma-to-cenu-iAk-415926.jpg 4 10 10

Kniha pojednává o vztahu hodnoty a ceny a popisuje jejich vliv na chování člověka v rámci ekonomiky. Kniha patří do edice "Munice", což je populárně naučná edice nakladatelství Munipress

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Má to cenu?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

RealJohnGalt
06.08.2020 5 z 5

Od začátku máte pocit, že autorka stojí vedle vás a s jistotou a zkušeností vás čtivým a přístupným způsobem provádí samotným srdcem složitého organismu ekonomie - cenami. Text vás postupně uvádí do problematiky a odkrývá celou šíři a komplexnost tohoto mystéria, které člověka provází od počátku věků. Co cena vyjadřuje, od čeho se odvozuje, jak se tvoří, jaká cena je správná, spravedlivá, jaký je rozdíl mezi cenou a hodnotou, co lze z cen vyčíst, jaké zákonitosti mezi cenami panují a tak dále.
A co více: krom praktických příkladů ze života slouží kniha i jako zdroj inspirace pro četbu dalších děl klasiků ekonomie - zjistil jsem, jak veliké jsou mé mezery a co vše ještě musím přečíst. Kniha je cenná i pro ty, kteří se obchodem živí, kteří podnikají a s cenami, hodnotou, užitkem jsou v dennodenním kontaktu a denně o nich přemýšlejí, když se snaží trefit tu správnou tržní cenu svého produktu.

Oli1104
03.02.2020 1 z 5

Ma to cenu ? Nema.
Snazila jsem se pani Lipovske dat novou sanci, ale i napodruhe zjistuju, ze cist Vaclava Klause starsiho nechci.
Bohuzel, z pohledu dnesnich dni ( o CT Se nezajima, nesleduje, nelibi se ji, ale presto se necha nominovat. Zrejme si neosklivi penize, ktere poplynou. Zvlastni krestanka ) se mi pani protivi jeste vice nez z knihy. Skoda.


kape97
19.10.2019 5 z 5

Knihu jsem přečetla najednou. Kniha velmi poutavě a pochopitelně popisuje funkci cen, místo v ekonomice a lidském rozhodování. Líbí se mi shrnutí po každé kapitole. Čtenáři, který nezná taje ekonomiky, se může kniha zdát složitější. Dobré je proto číst všechny tři autorčiny knihy pohromadě a postupně do těchto tajů proniknout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Má to cenu? v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x