Môj boj, tvoj boj přehled

Môj boj, tvoj boj
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306177/bmid_m-j-boj-tvoj-boj-zcS-306177.jpg 4 46 46

Olympijská víťazka v džude, prvá dáma zmiešaných bojových umení a hollywoodska hviezda sa čitateľom zdôveruje so svojou náročnou cestou za slávou a úspechom v tejto inšpiratívnej knihe plnej energie a odhodlania. Ronda Rousey sa spovedá zo svojich najťažších zápasov či už v aréne alebo mimo nej s typickým šarmom, ostrým humorom a nespochybniteľnou silou. Pred čitateľmi odkrýva neznáme pravdy o svojom živote; o tom ako v ôsmych rokoch prišla o otca, aké ťažké boli jej tréningy, keď robila džudo; o svojich láskach; o svojej rýchlej ceste na vrchol; o tajomstve, ktoré je v pozadí jej UFC rekordu a najmä o tom, čo to znamená byť najsilnejšou ženou na zemi. V tejto knihe sa skrývajú Rondine ťažko vydreté skúsenosti, ktoré získala na svojej ceste za úspechom. Nikdy nechcela nič viac, ani nič menej, len byť najlepšia v tom, čo robí. Nechajte si poradiť, ako nájsť naplnenie v stratách, ako pretvoriť obmedzenia na možnosti a ako byť najlepší v tých najhorších dňoch. Bestseller plný emócií, napätia a múdrosti od jednej z najzaujímavejších žien nášho sveta je výzvou bojovať svoj boj a vyhrať.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Noxi
Originální název:

My Fight / Your Fight , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Môj boj, tvoj boj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

HorovaMilada
10.08.2019 5 z 5

Autobiografie, hezky napsaná.

mamadli1922
23.03.2019 4 z 5

Kniha dává přesně to, co od sportovních biografií očekáváme - vhled do myšlení úspěšných sportovců. Je to velmi dobrá motivační kniha sebevědomého člověka, američanky skrz na skrz, která nevyšplhala na vrchol pokorně skloněna před uměním soupeřek, ale celou dobu bezmězně přesvědčena o vlastní výjimečnosti. Taková je prostě povaha Rondy a díky tomu je tam, kde je. Jediné, co mě mrzí, že si tato sportovkyně (aspoň dle této knihy) neosvojila nic z tzv. "judistického ducha". Judo pro ni je jen sport, který si vybrala jako prostředek své seberealizace. Ronda nikdy nebyla judistka, vždycky byla "fighter". Judo je bojový sport a to jí sedlo. Nějaká etika s judem spojená ji však minula velkým obloukem. Těžká neúcta k soupeři, po každém prohraném zápase brečení nad výkonem rozhodčího, hlášky typu: "Měla jsem ji radši urvat ruku! Praštila jsem s tou maďarskou buchtou jako s pytlem brambor!" Podobné výroky jsou pro většinu úspěšných judistů nepředstavitelné. Je to škoda, Ronda na stranu jednu dělá judu výbornou reklamu, na stranu druhou mu dělá tu nejhorší. Není ale sama, podobné "vylomeniny" (i když trichu jiného zrna) předvádí i Fabio Basile, olmypijský vítěz z Ria. Ne všichni úspěšní judisté mohou být zároveň morálními vzory jako Shohei Ono či Lukáš Krpálek. Kniha ale jistě stojí za přečtení.


teramacek
01.10.2018 5 z 5

Tak jo, tak jo, tak jo. Ronda mi dle rozhovorů apod. není dvakrát sympatická, ale tahle knížka je skvělá. Dala by se nazvat motivační, což normálně není nic moc pro mě (příliš tomu nevěřím), ale Můj boj/Tvůj boj je napsaná fakt skvěle a během/po přečtení máte chuť se sebou něco dělat, něco dokázat. Četla jsem jedním dechem, přiznávám bez mučení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Môj boj, tvoj boj v seznamech

v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x