Lži přehled

Lži https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379364/mid_wonder-woman-lzi-2eQ-379364.jpg 4 100 100

PRAVDA BUDE ODHALENA Heroická. Ikonická. Nezastavitelná. Vyzbrojená svým Lasem pravdy a prostoupená mocí samotných bohů je princezna Diana z Themysciry, kterou svět zná jako Wonder Woman, jedním z největších superhrdinů historie. Ale kým je ve skutečnosti? Ani sama Wonder Woman to s jistotou neví. V koutech její mysli se skrývají vzpomínky na život, který nikdy nežila, a přesto ve svém srdci cití, že jsou skutečné. A co je nejotřesnější, nemůže najít cestu na Themysciru, mýtický ostrov Amazonek. Přestože je před vnějším světem skrytý, byla jí cesta vedoucí k domovu vždy otevřená... a teď zmizela, možná jednou provždy! Naneštěstí je na světě jen jediná osoba disponující znalostmi, které by ji mohly dostat zpět na ostrov: její největší nepřítel, divoká zvířecí žena Cheetah. Povede se nečekanému spojenectví vnést světlo pravdy mezi Dianina nejtemnější tajemství, nebo je pohřbí - a Dianu s nimi navěky?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Wonder Woman: Vol. 1: The Lies , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

ArkAngel
05.08.2022 3 z 5

Wonder Woman je jedním z mála komiksů, které jsem dostal darem a sám bych si jej nekoupil. Postava statné Amazonky mne nikdy příliš nelákala, stejně jako neporazitelný Superman. Příběh komiksu je ale slušný průměr, kdy se Diana střetává se svou (ne)přítelkyní Cheetah a dává se znovu dohromady se Stevem Trevorem. Obecně to pracuje s těmi nejznámějšími prvky s Wonder Woman a kresba není vůbec špatná.

Yokolobuna
22.04.2022 4 z 5

No, prvních několik stran jsem byl z Ruckova filozofování nešťastný a čekal jsem podobnou rádoby hlubokou slátaninu ve stylu Superman: Pro zítřek.

Nepříjemný pocit mi však naštěstí nevydržel dlouho, a i když nemám postavu Wonder Woman ani DC komiksy obecně kdovíjak v lásce, "Lži" jsem si nakonec vlastně dost užil.

Komiks má velmi dobrou atmosféru a parádní kresbu, která přebíjí trochu zkratkovitý a místy podivně vyprávěný příběh. Zejména scény z džungle jsou po vizuální stránce skvělé a musím pochválit i práci s panely. Jen ta obálka je k uzoufání nudná a ke čtení rozhodně nevybízí. Konec trochu zamrzel, protože tady se děj prostě usekl a čtenáři tak nezbyde než se poohlédnout po druhém dílu. "Lži" totiž předkládají spoustu otázek a pramálo odpovědí.

Hodnocení na DK v době přečtení: 73 %; Moje hodnocení: 75 % jako 95. hodnotící.


Pavliseb
18.04.2022 2 z 5

Můj největší strach v komiksové formě. Z tohoto pohledu je to zajímavé, ale nevím, jestli mě to navnadilo na víc Dianiných sólových dobrodružstvích, alespoň v téhle linii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lži v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených123x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x