Lunapark přehled

Lunapark https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439676/bmid_lunapark-blN-439676.jpg 5 122 122

Gereon Rath série

< 6. díl >

Berlín, konec května 1934. Nadšení z Hitlerovy vlády opadá, jednotky SA nabývají na moci a začínají se chovat nepředvídatelně. Mnoho lidí se obává, že je hnědé košile napadnou či dokonce bezdůvodně zajmou. A právě proto vzbudí značný rozruch zpráva o vraždě příslušníka SA, jehož mrtvola je nalezena pod železničním mostem a na zdi nad ním se skví komunistické heslo. Na místě činu se komisař Gereon Rath setkává s bývalým kolegou Reinholdem Grafem, který nyní pracuje u Tajné státní policie. Zatímco Graf považuje případ za politicky motivovanou vraždu, Rathovy teorie se ubírají docela jiným směrem. Kriminální komisař totiž odhalí spojení mezi zavražděným SA-mannem a proslulým zločineckým spolkem. V průběhu vyšetřování se politická situace stále více vyhrocuje a tlak na komisaře Ratha roste. Nakonec se detektiv ocitá v sevření mezi hnědými košilemi a berlínským podsvětím: zatímco se SA zmocní jeho ženy, on sám dostává jasný úkol – vraždu na objednávku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Lunapark , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lunapark. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

Kverulant
17.01.2024 5 z 5

Píše se rok 1934 a Gereon vyšetřuje další smrt, zdánlivě politicky motivovanou, musí spolupracovat s politickou policií a v atmosféře strachu lidí z brutality nedotknutelných SA partiček má pocit, že v nové totalitě vůbec nejde o hledání zločince a pravdu. Do obtíží, jak existovat v novém Německu a zachovat se správně nebo jak být sám sebou se dostává nejen Charlotte a svěřenec Rathů. Je to čím dál temnější čtení. Důvod, proč je tato série tak dobrá, není jen historická detektivka z Výmarské republiky, ale způsob, jak nás autor seznamuje s životem v atmosféře a pravidlech teď už napevno zakotvené totality. Potěší opět zkřížení cesty postav s historickou událostí a různé odkazy pro fajnšmekry jako "český frajtr" nebo "stopětasedmdesátník". Už se těším na další díl.

Čmeláček
30.12.2023 5 z 5

Tak tohle bylo fakt svižné a perfektně napsané! :) Další setkání s Gereonem, Charly a také Marlowem nebo Gräfem prostě nemělo chybu a kniha se mi krásně četla. Bez debaty pět stars a těším se na pokračování! :)


Denny456
20.08.2023 4 z 5

Knížky Kutschera jsou jediné dektivky, které jsem schopen učíst. Možná proto, že to jsou detektivky tak napůl a autor se rovnoceně zabývá i zachycením zvláštní doby. Každou knihu přituhuje situace v nacistickém Německu. A případy jsou takovou třešinkou na dortu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lunapark v seznamech

v Přečtených156x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených5x
v Knihotéce119x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x