Luční harfa přehled

Luční harfa https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418271/bmid_lucni-harfa-jAe-418271.png 4 75 75

Je možné změnit svět tím, že vyšplháte na strom? Nesourodá pětice hrdinů – malý kluk Collin, jeho podivuhodná teta Dolly, stará černoška Catherine, zbohatlý sirotek Riley a soudce Cool – uspořádá během vlahých podzimních dní v koruně stromu vlastní malou revoluci proti všem lidským špatnostem. Očima malého vypravěče sledujeme, jak důležité je jít si za svým a nenechat se omezovat zkostnatělými poměry.... celý text

Literatura světová Novely
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Grass Harp , 1951


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Luční harfa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Janeyx21
22.07.2023 5 z 5

Luční harfu slyšel každý, kdo se umí na chvíli zastavit v přírodě. Možná tomu říkáme jinak, ale já jsme si jí představila přesně tak, jak jí znám hlavně z dětství. Samotný pocit měl nejspíš přiblížit rozpoložení vzpomínajícího autora. Život plyne a i pocity z jeho událostí se mění. Snad budu i já po letech takto poeticky a s nadhledem vzpomínat na některé své životní údálosti.

Anežka010101
17.04.2023 5 z 5

Myslím, že kdo má rád autora, nesmí si knihu nechat ujit. Už jen kvůli postavám tetiček Vereny a Dolly. Jak já jsem Dolly milovala!!! Období dospívání je jedno z nejkrásnějších a nejtěžších zároveň. Capote ho zachytil dokonale. Nádherná kniha, jemná co do stylu, a přitom zásadní, co do odkazu. Otisk muže na začátku jeho prvních kroků v dospělosti...asi vás taky přiměje vzpomenout si na vlastní roky dospívání. Jedna z mých knih tzv."na pustý ostrov." Lze ji číst opakovaně.


Carlita.cte
15.12.2022 5 z 5

Luční harfa Trumana Capoteho byla pohlazením, jemným čtenářským zážitkem, nejdelikátnějším zákuskem pozdního unaveného odpoledne.
.
Krásný jazyk, tradiční motivy jižanské literatury (groteska, zbožnost, vypravěčství,...) a především lyrické popisy přírody a lidských charakterů. Vždycky když si myslím, že už jsem toho četla dost, mě nějaká kniha udiví svojí krásou, jazykem, neotřelostí....
.
Navíc v krásné a citlivé grafické úpravě knihazlin

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Luční harfa v seznamech

v Přečtených96x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených5x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst37x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x