Löwensköldov prsteň (trilógia) přehled

Löwensköldov prsteň (trilógia) https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127031/bmid_lowenskoldov-prsten-trilogia-rGv-127031.jpg 5 80 80

Autorka v tomto románe spracovala príbeh o mladom, hašterivom a zlom farárovi, ktorý sa rozíde so snúbenicou, rodičmi, neskôr s manželkou a napokon umiera v spoločnosti tej, ktorá si aj bez neho vedela nájsť miesto v živote. Toto dielo patrí do románovej trilógie za ktorú autorke udelili v roku 1909 Nobelovu cenu.

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Löwensköldska ringen, Charlotte Löwensköld, Anna Svärd , 1925


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Löwensköldov prsteň (trilógia). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Táto kniha, je sama o sebe historická . Bola vydaná v r. 1943 a vyskytujú sa v nej občas také slová o ktorých dnes už,, nechyrujeme".
..... Je to príbeh o starom generálovi, ktorému po smrti ukradnú z hrobky prsteň, ktorý dostal od samotného kráľa. A dotyčných začne prenasledovať jedna pohroma za druhou... je to pomsta samotného generála, či iba zlé náhody?

Radimka
05.08.2023 4 z 5

Četla jsem dokonce dvakrát. Poprvé se mi moc líbila a už jsem si ji moc nepamatovala. Podruhý už jsem to tak neprožívala, ale dobrý, románový ságy mám prostě ráda. Tahle byla trochu magická, to zase nemusím.


Věruška994
09.12.2022 5 z 5

Karel Artur mi lezl příšerně na nervy. Rozmazlený mazánek, který neví, co chce, nechá se zmanipulovat bláznivou ženskou, nemá vlastní zdravý úsudek, ublíží svým nejbližším, nakonec se nechá zachránit bývalou snoubenkou, ke které se před lety zachoval hnusně. Ani po stu letech od vydání kniha neztrácí na aktuálnosti. Problémy v mezilidských vztazích se pořád opakují, mění se jen vnější dobové kulisy, ale uvnitř jsou lidé stále stejní. Silné ženské charaktery, které se rvou se životem a umí vyřešit problémy a slabí muži, kteří nezřídka prchnou od zodpovědnosti. Čest výjimkám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Löwensköldov prsteň (trilógia) v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených106x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených15x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech5x