Lovci monster s.r.o. přehled

Lovci monster s.r.o. https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400450/bmid_lovci-monster-s-r-o-IV8-400450.jpg 4 488 488

Lovci monster série

1. díl >

Seznamte se s Owenem Zastavou Pittem, nejnovějším rekrutem Lovců monster, s.r.o. Netvoři jsou totiž skuteční. Tvorové z mýtů, legend a béčkových filmů jsou někde tam venku a číhají ve stínech. Oficiálně jsou tajemstvím. Někteří jsou zlí, jiní prostě jen hladoví. Na opačné straně stojí lidé, kteří se živí jejich zabíjením. Je to docela fajn práce, až na jeden malý problém. Starodávná bytost známá jako Prokletý se vrátila, aby si vyrovnala sto let staré účty. Pokud Prokletý uspěje, nastane konec světa a LM s.r.o. jsou to jediné, co mu stojí v cestě. Zatímco hodiny odpočítávají vteřiny do konce světa, Owen se ocitá v obležení legií nemrtvých přisluhovačů, nepřátelských federálních agentů, tajemného ducha, který se mu usídlil v hlavě, a prokleté rodiny ženy, kterou miluje. Obchod jen kvete...... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Monster Hunter International , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci monster s.r.o.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (104)

gaidzin
03.04.2024 5 z 5

Tohle jsou knihy, které mění pojem brak. Tohle je hrdý brak. A zábavný.
Na rozdíl od českých konkurentů tu chybí sex (no jo, Texasan), oblíbené popkulturní narážky a ani to hláškování není tak ostré a sarkastické, jak jsme zvyklí v české Kotlině a na Bruntálsku.
Naopak autor se umí rozmáchnout a smíchat vše od klasických literálních děl jako např Drakula, seriálových Supernatural, trošku se vysmát Tolkienovi (kdo by nemiloval orky, že), okořenil to snovým světem, bytostmi z jiných dimenzí, spoustou krve a useknutých hlav a dokonce trochou té romance. A ono to drží!

Když to takhle půjde dál, na co můžeme těšit? Poznáme svět za trhlinou? Budou draci? Nevím, ale věřím autorovi, že to určitě bude opět zábava.

Patrik02
14.02.2024 5 z 5

Correiovy Grimnoirské kroniky pro mne byli minulý rok velkým překvapením a bylo jasné, že nebude trvat dlouho a sáhnu po nějaké další jeho práci. Lovci monster mi ještě více připomínají našeho Františka Kotletu (kterého žeru) nebo například legendárního Kulhánka, jak tu už bylo v komentářích pode mnou nekolikrát zmíněno. Oproti Grimnoirským kronikám je příběh "lehčí" humornější a údernější. To však neznamená, že by nebyl skvěle vypracovaný. Celá společnost LM je banda více, či méně pohodových lidiček, z nichž každý má v zásobě nějakou tu opravdu cool hlášku, hlavní hrdina Owen je sympaťák každým coulem a to nemluvě o jeho novém šéfovi (starý proletěl oknem a nebyl to moc dobrej chlap) Zpracování různých známých ras a tvorů (v knize se setkáte s elfy, které nikde jinde nepotkáte. Věřte mi) jsou zpracované na jedničku, stejně tak nepřítel, a to rovnou ten největší, s jakým se Lovci kdy setkali. Skvělá akční fantastika, moc jsem se bavil a jdu hned na další díl.


Hadati
07.09.2023 4 z 5

Při čtení téhle první knihy série mi styl přišel dost podobný Kulhánkově Nočnímu klubu nebo Butcherově sérii o čaroději Harry Dresdenovi.

Hlavní hrdina Owen (s českými předky v rodokmenu) však na rozdíl od Dresdena používá jen své přirozené schopnosti, kdy jeho hlavními pomocníky jsou střelné zbraně. Je to jakási obdoba Zaklínače, který chrání lidstvo před útoky monster v našem současném světě. Kniha je pak nadupaná akcí od začátku až do konce.

Jediné, co mně na prvním díle trochu zklamalo, bylo, že hlavními monstry, se kterými se tu Owen dostává do křížku, jsou vlkodlaci a upíři. Tedy ta nejprofláklejší knižní a filmová monstra vůbec. Snad to bude v dalších knihách lepší.

Naopak mi přišlo zajímavější zdejší pojetí elfů a orků, další hodně profláklé fantasy rasy, kdy doufám, že se o těchto skupinách v dalších dílech dozvím více.

Naopak se mi zalíbilo volné společenství lovců monster, kteří příšery zabíjejí, nejen pro dobro lidstva, ale také pro to, že za jejich zabití dostávají zaplaceno. Jen nechápu, proč vždy urban fantasy přichází se světy, kde se s příšerami bojuje potajmu a lidstvo jako takové nemá o skutečnosti, že příšery jsou skutečné, povědomí. Třeba něco takového existuje, ale zatím jsem se takové série nedopátral.

Lovci monster tak jsou přesně to, v co jsem doufal. Nadupaná akční řežba plná střílení na monstra, se kterými by se ani Zaklínač nehodlal kamarádit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovci monster s.r.o. v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených663x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených62x
v Knihotéce272x
v Chystám se číst186x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech11x