Lovci hlav přehled

Lovci hlav https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193110/lovci-hlav-193110.png 4 3022 3022

Ve svém dalším románu autor bestselleru Nemesis uvádí na scénu nového hrdinu. Roger Brown je podle svého vlastního názoru nejlepší a nejhůře placený lovec hlav (headhunter) v Norsku, má příliš krásnou ženu a příliš drahou vilu, a proto si musí přivydělávat krádežemi uměleckých děl. K tomu využívá kontaktů, které získává při své práci. Clas Greve je dokonalý kandidát na jakoukoli vrcholnou pozici. Ženám připadá okouzlující, a navíc vlastní jeden Rubensův obraz stomilionové hodnoty. Dokáže-li Roger Brown tento obraz získat, vyřeší se tím jeho ekonomické potíže a navždy získá svou ženu Dianu. Když se však Brown dostane do Greveho bytu, zjistí něco, co vědět ani nechtěl. Roztáčí se nečekaný kolotoč událostí. Náhle se lovcem hlav stává někdo jiný, Brownovi jde o život a mění se ve štvanou zvěř. Začíná zběsilý hon a boj o přežití, ve kterém může zvítězit jen jeden... Yellow Bird Productions (společnost, která natáčela také Larssonovo Millennium) natočila filmovou adaptaci knihy. Film měl premiéru v srpnu 2011 v Oslu a v listopadu 2011 také u nás.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Hodejegerne , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci hlav. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (525)

eDex
04.05.2024 5 z 5

To se jednoho rana pan Nesbø probudil, z satny vytahl svuj drahy, moderne usity oblek na miru a rucne site polobotky a takto vyladeny vyrazil do centra.

V kavarne kancelarskeho komplexu, kde u okolnich stolku sedeli u pracovnich snidani manazeri a headhuntri v jeste drazsich oblecich, se zamyslel, otevrel notebook a rekl si: tak dnes nebudu psat o Haary Holeovi, ani o Prdicim prasku ci o dvou bratrech s tajemstvim, ale napisu o chlapkovi od vedlejsiho stolku. O uspesnem chlapikovi, lovci hlav. Proc ne?

Pribeh Lovci hlav o uspesnem muzi, ktery se rychle zmeni v napinave drama a vyusti ve hru na kocku a mys, je uplne z jineho soudku nez ostatni knihy Nesbøa. Chvilemi nabira lehce bizarni nadech, aby nasmeroval pribeh a hlavniho hrdinu tam, kam potrebuje.

Zapletka je neotrela, hlavni hrdina je sympatak, i kdyz je to zaporna postava, ale to autorovi staci, aby rozehral napinavou partii a ctenar neprestava lovci hlav fandit.

Skvele odvypravena jednohubka je neodlozitelna a velmi ctiva.

Autor umi v jakekoliv poloze.
At napise cokoliv, vzdy je to vynikajici.

makovec201
21.04.2024 4 z 5

Bavila mě ta rozporuplná postava, ta nutnost hledat si k ní cestu. Jako u všech knih tohoto autora, obdivuju především popis reálií. To si opravdu užívám. Jinak se mi jeho tvorba ale začíná trochu zajídat.


Metla
06.04.2024 4 z 5

Pozvolný začátek, kdy poznáváme charakter a zázemí hlavního antihrdiny, přechází ve strhující thriller (s nejnechutnější scénou všech dob). Ve finále jsem se na chvíli ztratila s neodbytným dojmem, zda zápletku autor nepřekombinoval přes rozumnou míru, abych se v další kapitole opět našla a řekla si "ale jo, dobrý".
Byly by to nesmírně silné čtyři, možná i slabších pět hvězd, neobsahovat děj několik závažných výpadků v logice. V Norsku nemají soudní patology ani forenzní specialisty? Čas úmrtí, kousnutí, no je tam toho víc, čeho by si vyšetřovatelé v civilizovaných zemích museli všimnout. Dávám 75-80% za solidní porci napětí a pár neotřelých nápadů (ne, ona nechutnost k nim kupodivu nepatří, tu už jsem několikrát, jen v malinko mírnější formě, absolvovala s jinými spisovateli).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Krásní lidé nepotřebují skořápku, nemusí se učit všechny ty obranné mechanismy, které si vytváříme my ostatní, abychom se chránili před odmítnutím a zklamáním.


Kniha Lovci hlav v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených4 779x
ve Čtenářské výzvě436x
v Doporučených212x
v Knihotéce935x
v Chystám se číst513x
v Chci si koupit116x
v dalších seznamech17x