Vreštiace schodisko přehled

Vreštiace schodisko https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/224439/mid_vrestiace-schodisko-224439.jpg 4 220 220

Lockwood & Co. série

1. díl >

Jonathan Stroud si získal čitateľov akčnými, napínavými a vtipnými knihami Amulet zo Samarkandu, Golemovo oko a Ptolemaiova brána. Nová séria Lockwood a spol. obsahuje navyše poriadnu dávku strašidelných príbehov, pri ktorých si nejeden čitateľ dvakrát rozmyslí, či sa ešte niekedy bude po polnoci zakrádať tmavými chodbami. Londýn má vážny problém: pred päťdesiatimi rokmi sa začali všade zjavovať nie veľmi priateľskí duchovia všetkých foriem a tvarov. Dospelí sú proti nim bezmocní. Len deti, a len tie so špeciálnymi schopnosťami ich dokážu nájsť a vyhubiť. A tak ako huby po daždi vyrástli na každom rohu agentúry na ich likvidáciu, ktoré tvrdo bojujú o každú zákazku. Statočná a talentovaná Lucy Carlylová pracuje pre Anthonyho Lockwooda v malej agentúre Lockwood a spol., ktorá ako jediná odmieta patronát dospelých. Po nevydarenej zákazke im hrozí krach, keď sa na prahu zjaví nový zákazník. Lucy, Anthony a ich sarkastický spoločník George musia stráviť noc v najstrašidelnejšom dome v Anglicku a vyduriť odtiaľ nezvaných obyvateľov. Červená izba i Vreštiace schodisko si totiž žiadajú obeť za každú noc strávenú v ich dome.... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Screaming Staircase , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vreštiace schodisko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (55)

Carol1122
21.03.2024 5 z 5

Tak to byla doslova strašidelná jízda:) Musím říct, že seriál (relativně nově zpracovaný, který doporučuji všemi 10), je skoro přes kopírák dělaný ke knížce. S rozdílem, že seriál pokračuje i přes druhou knížku. Hlavně je to velmi chytlavé, příběh běží jak o závod, velmi dobře se to čte, místy je to strašidelné i vtipné zároveň a Lockwooda budete prostě zbožňovat :) za mě je to opravdu pecka a to normálně ani na horory nejsem, ale tady vás to proste stáhne, nepustí a ještě se zamilujete do paranormála:)

Puddle
01.10.2023 5 z 5

Autorův jazyk sice není úplně jednoduchý, ale i přesto mě kniha pohltila hned od prvních řádků. Svět Lockwooda a spol je nesmírně atmosférický. Práce s postavami, budování světa i gradace děje a postupné odhalování jádra „Problému“ napříč celou pentalogií jsou špičkové.


nikca1994
28.09.2023 3 z 5

Od této knihy jsem očekávala více,ale jinak se četla dobře. Zkusím další díl zda bude lepší.Každému se líbí něco jiného,proto je na každém zda si tuto knihu přečte.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vreštiace schodisko v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených286x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených23x
v Knihotéce149x
v Chystám se číst141x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech4x